fredag

Hejsan, äntligen fredag, eller vad säger ni? Har väntat hela veckan på den här dagen, så jag tänkte berätta lite om min fredag.

Vi hade ju hemkunskap som vanligt, och idag blev det gratinerade potatisklyftor (se tidigare inlägg om ni vill se bilderna). Och det blev riktigt gott, men problemet var senapen. Jag och Cassie totalt hatar senap, och då menar jag det, så vi tog en ¼ matsked med senap, haha. Problemet är väl att senapen innehåller väldigt många olika kryddor, vilket ger en god och kryddstark smak och därför används den ju ofta till, i maträtter, i olika matblandningar/smetar. Så det är ju inte så bra att vara imot senap, men då går det att krydda istället med b.la salt och pesilika, vilket jag och Cassie använde oss av. 

Dagens fysiklektion var inge vidare. Våran lärare har ändrats jättemycket sen jullovet. Han är hårdare och bara allmänt jobbig, han har alltså växlat helt, från favorit/chill lärare till världens hårdaste/jobbigaste. Hatar när personer växlar så himla fort, det är samma ska med allt annat också. 
Men vi fick iallafall jobba med ännu ett frågor häfte helt på egen hand, så himla kul alltså, favorit ni vet, fan heller ( ursäkta mitt språk, men det känns faktiskt så ). Hatar de där j*vla frågepappren, alltså kan ni tänka er, man har sätt fram mot fredag hela veckan, mot labben och ser verkligen fram imot det och allt är så perfekt, snäll  och hjälpsam lärare, inga frågepapper och roliga labb, men istället får man en sur och irriterad lärare, en j*vla massa frågor och en hel del gamla seriekopplingar. Kan ni förstå hur det känns? 

Väldigt rolig nolektion, not.

Kom iallafall hem tidigt idag, vid ett ungefär. Så jag satte på mig mjukisbyxorna och mamma började med maten, hemmagjord pizza. Medans hon höll på la jag mig under täcket och läste mina absoluta  favoritbloggar, as usual. Försökte hitta shark night och jaws mm. Måste säga att jag har blivit beroende av hajfilmer efter att ha sätt " shark attack 3". Men jag hittade ju bara trailers på filmerna. Sånt går mig på nerverna. Man söker på full movie och inte ett skit kommer upp? Bara massa trailers. Fick väl kolla på splay istället. Så mysigt, och så skönt. 

Har väl inte gjort något mer avancerat idag, bara slappat och chillat, sånt som man ska göra på en fredag





Gratinerade potatisklyftor

 



Henry❥

Ja ,kvällen blev väl helt vanlig. slappa,tog en långdusch ( då kan vi snacka länge ) och åt lasagnette. en helt vanlig torsdagskväll helt enkelt.
 
Har väl även gosat med finste. Henry är ju inte helt frisk, men det börjar gå åt rätt håll, tror jag. Men han fäller jättemycket fortfarande, men det gör ju hanarna när de är kastrerade, men han fäller ännu mer än vanligt, och om jag ska vara ärlig så vet jag väl inte hur mycket den där medicinen hjälper, jag ser ju ingen skillnad direkt, men det  får väl mamma avgöra, eftersom jag är i skolan så ser jag ju bara honom på kvällarna ( det är då jag håller på med honom ).
Om det fortsätter så ska vi väl till veterinären och kolla lite. Mamma har ju en kompis som jobbar inne på kliniken, så vi kanske kan fråga henne om Henrys pälsproblem, men hon vet ju redan om det. 
jag tror att det var någon gång i somras som hans skabbproblem började, men vi gav honom medicinen och han blev bättre efter ett par veckor.
 
Och på honom är väldigt svårt att se hur han mår eftersom han är lika lugn och go och visar inga symtomer på att han är sjuk, vilket i vissa fall inte är så bra. Men skabb är ju inte livshotande precis, så det är ju inte farligt på så sätt, men det är ju besvärligt i öronen och i pälsen för honom, och givetvis för mig, mamma och andra närvarande också. Det ska medicineras, det ska sopas päls på golvet och så får man inte hålla på så mycket med honom när han har fått medicinen. 
 
Krya lilla älskade Henry♥
 
Bild tagen i somras 2013
 

En trött Linnea?

Idag har det varit en lång och tuff torsdag, precis som tisdagen. Det är ju de dagar som jag hatar mest, men det kan ju dels vara att de är dagarna vi har mest ämnen på och att vi går till tre. Jag har ju gått till två sen ettan, tror jag, så det är väl därför. 
Men jag tänkte bara berätta lite om dagen och lite sånt.
 
Idag fick vi tillbaka religions proven som de flesta gjorde i tisdags, men några gjorde det i fredags. Så vi fick tillbaka dem. Jag blev väldigt, väldigt förvånad när jag såg det, för på Berit's prov är det gäller det att ha bra koll på vad ord betyder (ha ordförståelse) och det tycker jag inte att jag är bra på. Jag hade väl trott att jag skulle få ett E eller möjligtvis ett D, men det blev ett C ( detta är vad jag tycker är bra, men ni får väll tycka hur ni vill. om ni tycker det är dåligt så får ni väl tycka det, men i mina ögon är ett C väldigt bra ). Så jag är riktigt nöjd och glad.
 
Förresten, imorgon är det fredag ( jag tror att alla visste det ) och det ska bli så skönt att komma ner till valla igen. Det som är roligast är nog att laga maten på hemkunsakpen, vilket alltid är en liten utmaning. Tycker att det ska bli skit kul att göra det igen. Men fysik är nog inte mitt starka ämne, är inte alls duktig på det och tycker absolut inte om det där frågepappret, och labben är inte speciellt roliga heller, det är ju bara massa seriekopplingar varenda vecka, varenda gång. Så det är väl inge roligt på fysiken, och nu vill jag bara till hösten igen. Då hade vi kemi och det var alltid något spännande och rolig blandning vi fick göra, ni vet, som små häxor och trollkarlar, haha, miss that. Och det bästa var att det nästan aldrig några frågor. Hatar alla sorters frågor inom alla möjliga ämnen. Så det lär ju inte bli lätt.  
 
Imorgon har jag ingenting bestämt, vet varken vad jag vill eller vad jag inte vill. det är så jobbigt, och så frustrerande. Visst, man vill hitta på massa saker i helgen, sova över med kompisar och så vidare, men samtidigt vill man väl njuta av att helgen kommer och allt sådant? 
Har också blivit väldigt trött och orkar ingenting. Vill ( men samtidigt inte ) vara med kompisar och sådant och jag tror att mina närmaste vänner ser det, jag orkar inte. Jag blir så arg och ledsen för att jag inte orkar. Och då kommer vi tillbaka till mina " vill men orkar och vill inte " fasoner. Jag mår inte bra då, allting är så frustrerande, men jag ska försöka minska ner på datan och mobilen, för det är något som påvärkar mig negativt. Men mitt beroende är så himla stort, så jag vet inte vad jag ska göra för att minska det, kanske ha en maxtid framför datan? ja, jag vet inte, men någonting måste ju ändars, för så här trött kan jag ju inte vara. Är ni trötta precis som jag?
 
Bloggar kanske mer senare, för jag måste göra någonting nu.♥
 
FOTO: THINKSTOCK
 
 
 
 

Hallo!

Det har varit en skön onsdag och vi är redan på hälften av skolveckan! Tänkte inte berätta om skolan men jag tänkte bara berätta om en grej som hände på musiken. 

Vi skulle spela gitarr i bastun, jag och min grupp. Två killar sitter utanför ( alltså i tjejernas omklädningsrum och vi i tjejernas bastu ). Allt går väl bra tills ena lampan släcks. Alla får panik och blev rädda, så vid bad killen i gruppen att öppna dörren och du vet, försöka vara modig, så han öppnar dörren och bara skirker. Alla tjejerna kryper ihop i ett hörn och skriker. När det blev tyst igen så skulle vi gå ut, killen gick längst bak, och så började det igen. Vi blir rädda och en av oss råkade slå till honom med gitarren i huvudet, och vi springer över honom, (vi kan verkligen inte kontrollera oss när vi är rädda, vi hinner inte ens tänka ). Han reser sig upp med värsta bulan i pannan. Jag kan ju säga att han verkligen var yr. Tycker synd om honom, men somsagt, det är svårt att kontrollera sig när man är rädd.

Bortsätt från bulan så fick vi fick även redan på att nationella proven spm börjar nästa tisdag. Vi ska börja med svenska tror jag, *pust* prov är absolut inget för mig, men nu börjar man mer känna att man kommer in i sexornas roll, eftersom alla sexor gör nationella prov. Jag är rätt så rädd och nervös, men det finns inget att göra. Det måste göras, precis som alla andra prov. 
Hela förmiddagen på tisdagen ska vi ha nationella prov, så vi får ta med oss en macka eller något annat mellanmål. Nu känner jag mig som en sexa på riktigt!

Har väl inte gjort något speciellt idag heller, suttit vid datan, pluggat engelska, städat åt kaninerna och lyssna på musik. Har förresten hittat en ny favvo, och nej, inte tokio hotel den här gången, men jag har ju inte tröttnat på dem precis, men det kan vara skönt att växla.

Sjukt bra låt som passar alla!

Hade väll inget mer att säga just nu, så vi ses väll imorgon

språkval

Hejsan! 
 
Idag så har det varit en hård och stressig tisdag som vanligt. Vi hade islamprovet, äntligen är det gjort. * pust * ja, nu är det gjort och jag gjorde mitt bästa, men jag är absolut inte intresserad, så då blir det jobbigare. Men som sagt, nu är det gjort. 
 
Har ju funderat en del på språkvalet nere på valla. Jag vill ju gärna satsa på tyskan, men det är väldigt svår grammatik och uttalet är super svårt. Och jag vet inte hur länge det håller i sig, som jag tycker att det är roligt. På valla är det ju hårdare. Men jag har även en tanke på engelska fördjupning, för ja, engelska har man ju mest användning för när man är utomlands och det är det internationella språket som nästan alla kan, så det är ju väldigt viktigt att kunna grunderna. 
Så för mig är detta ett väldigt stort val. Men, ska ta och tänka efter en extra gång. Men tyskan, jag vet inte, men jag vill verkligen kunna det, men samtidigt inte. Haha, låter säkert konstigt. 
 
Apptips!
Har ju faktiskt laddat ner en app där man lär sig tyska, grammatik, stavning och uttal. Appen heter " fabulo " och den är riktigt bra, mycket roligare än att läsa i böcker eller på datan. Tror att det finns till andra språk också, spanska och osv.
 
 
 
Men det var allt jag hade att säga, så vi ses väll imorgon

lite allt möjligt♡

Hejsan! 

Nu ligger jag här under filten och myser. Kollar på en film som heter " shark attack 3 " som är en super bra hajfilm, men den är dock lite rörig tycker jag, men jag har ju varken sätt ettan eller tvåan ännu, så det får jag väll göra i helgen, för den är så sjukt bra och jag vill gärna se dem. 

Idag fick vi tillbaka engelska proven som vi gjorde i torsdags, måste säga att jag är väldigt nöjd. Bara man pluggar så mycket man kan, försöker hänga med på lektionerna och gör sitt bästa så tycker jag att det är bra. Har faktiskt en liten mening som jag tror att ni har hört förut, den hjälper mig väldigt mycket när jag känner mig stressad.  

" bara du gör ditt bästa är det bra "

Iallafall, ikväll är det sista pluggnings  biten kvar på islam. Har redan sagt det men jag totalt hatar det. Men, jag får väll försöka få in skiten i huvudet. Haha, en aggressiv liten Linnea här. Men blir bara arg och vansinnig av att titta på den. 

Ha det bra så länge



my wanties♡




söndagen

Hejsan! 

Idag vaknade jag vid halv nio och gick direkt ner till köket där frukosten stog framdukad. Tråkigt att sista långfrukosten för den här veckan är slut :(
Sen så skypade jag med Mi och Cassie i sådär en timme eller något sånt. Vi hade inte skypat ( eller iallafall inte jag ) så idag så gjorde vi det. 

Vid elva tiden så kom Mi, vi satt vid datorn och hade kuddkrig ( som vanligt ). Jätte kul, men har väll lite ont här och var, men sånt får man leva med!
Cassie kom vid ett tiden och vi åt man och satt vid datan, Innan vi gick ut.

Ute så lekte vi i snön ( naww, some people never grow up ) och det var riktigt roligt. Sen så hick vi på isen alla fyra. Väldigt roligt, men jag var väldigt rädd att den skulle gå sönder, 
(Plums!) Och så var man genomblöt.
Men vi klarade oss, iallafall jag. Men Mi, haha, hon plumsade i med hela sitt ben i det iskalla vattnet. Men jag och Cassie var inte helt utan problem, Cassie hade ena skon full med iskallt vatten och jag hade snö upp till kanten i båda skorna. Så ingen var ju säker :)

Sen så hasade jag mig hem. Kände inte fötterna längre, och det verkligen stack i dom. Usch, sånt gillar man ju verkligen inte. 
När vi sen kom hem, tagit av oss blöta kläder och strumpor var båda mina fötter skitsvullna, så jag bestämde mig för att duscha fötterna. Kände faktiskt inte någonting mer än att det stack till riktigt ordentligt. Stackars små fina fötter :)


Blev precis klar med plugget av islam provet, mm.. Kommer nog aldrig kunna komma bort från alla j*vla läxor. Totalt hatar dom, men det finns ju inte så mycket mer att göra åt det. Om man vill ha bra betyg så måste man ju plugga, man ska iallafall göra sitt bästa. Men ibland räcker det kanske inte hela vägen till ett bra betyg, men man ska iallafall kämpa!

Ska snart äta kvällsmat och kolla på farmen. Ska bli mysigt, och skönt efter en sådan kall dag som denna. Haha, givetvis måste jag kolla youtube och lyssna på musik, som jag alltid gör. Det är en sak man inte kan peta åt sidan!

Imorgon kommer det en *******. Så glöm inte att kolla in bloggen imorgon. 

Men ha iallafall en fortsatt trevlig söndagkväll




lördag

När Jag vaknade vid 9 tiden idag och gick jag direkt ner till köket. Det blev en riktig långfrukost med hela familjen, väldigt gott med långafrukostar på helgerna. 
Sen så fick Henry hans medicin. Han har ju skabb nu igen. Han fäller och är skräpig i öronen. Ja, det finns väl inte så mycket mer att göra än att ge honom hans medicin och hoppas att han blir bättre♡

Sen så åkte jag iväg till Cassie. Vi satt för det mesta vid datan och spelade Sims, men vi var även ute och spelade bandy. Riktigt roligt!

Imorgon ska jag, Mi och Cassie va hemma hos mig. Ska bli jätteroligt, eftersom det var jättelänge sen vi va alla tre, så det ska bli riktigt roligt! 

Jag ska väl sitta under filten i soffan, titta på " det största äventyret " och vräka i mig godis såklart! Mm.. Älskade lilla lördag, varför måste du försvinna?

Iallafall, ha en fortsatt trevlig lördagkväll hörni





fredagskvällen♡

När jag kom hem så städade jag åt grisen ( för att få det gjort så man kan ta det lugnt sen ) och åkte och handlade veckans fredags handling osv. Sen satt jag vid datorn och kollade på " 15 det är mitt liv " om och om igen. Är så kär i serien alltså! 

Just nu så sitter jag i soffan under filten med godisskålen ifamnen. Mmm.. Om det ändå kunde vara fredag varje dag.

Sisters

Smile, just smile and be happy

I love them, they are my best friends

Mys, mys mys och mycket godis


fredag

Första ämnet idag var inget annat än hemkunskap. Vi lagade pizza och jag och Cassie rockade som vanligt haha. Den hör gången gick ingenting fel, väldigt skönt och bra. 
Pizzan blev skitgod och ganska tjock. Vi hade krossade tomater, riven ost och skinka på våran pizza, men man kunde också ha ananas och championer på. Men vi tog de gamla vanliga, you know.

När vi hade diskat och städat klart så fick vi gå. Så vi bestämde oss för att gå till bowlan, för att köpa choklad osv. 
Det hade ju givetvis inte öppnat så vi satte oss och väntade en stund. Jag köpte 2 plopp, som jag skulle äta på nästa rast, då vi brukar stanna i klassrummet och trycka i oss det vi köpt.

Sen så började lektionen. Vi läste och repeterade om saker från förra veckan. Hatar teori och det har jag alltid gjort. Det blev iallafall mycket suck och pust, men jag klarade mig igenom lektionen!

Andra passet var det dags för min favorit del, att labba. Vi gjorde lite seriekopplingar ( precis som förra gången ) och lite sånt, 
Alla tjejer satt i en grupp och killarna i en. Vi skulle göra ett jätte stor seriekoppling ( med typ åtta batterier och en lampa, helt sjukt vet! ). Jag kan ju säga att vi tog sönder tre lampor. Lyckat. Haha, roligt blev det iallafall. 

Cause it's friday

Jag kom hem för lite drygt en timme sen och har inte gjort ett skit. Ska städa åt Henry grisen idag iallafall, och kanske färga håret igen ( samma färg för er som undra, eftersom min färgning börjar gå ut ). Men det är väl inte så betydelse fullt vad man gör på en fredag, man ska ju slappa och ta det lugnt.

fysik


... 

Wiio, seriekopplingar

pizza





 

lite allmänt♡

När jag kom hem så fanns det en stor pizzaslice framdukad åt mig, skit gott verkligen, och det behövdes efter att ha pulsat fram i snön.

Sen så satt jag med islam en liten stund. Jag tycker att det är lite jobbigt och inte speciellt kul med religion, så det går liksom inte in. Men det är väl lättare att få in information med ett ämne man gillar, än ett ämne man inte gillar. Annars så satt jag väll bara vid datorn. Kolla på splay, RMM och papperzize som vanligt, det är ju de kanalerna som jag brukar klicka in på. 

För en stund sen kom Diddi och Sören. Diddi skulle tydligen klippa ner Grims päls och så. Sen så tog de en matpaus och åt pizza och vi pratade lite och så. Så nu är de ute och klipper resten av honom. Det behövs verkligen, så pälsig som han är!

Imorgon är det dags att dra ner till valla igen. Har sätt fram mot det hela veckan, ni vet, bloggens dag, eller vad man nu ska säga, postar ju lite mer inlägg än vanligt på fredagarna, haha, alltid positivt med lite fler inlägg än vanligt ;)

Bloggar ju mer imorgon, för då är det bloggfredag

Lever efter det







torsdag

På morgonen då hade vi engelska. Vi gick igenom engelskan så vi kunde få en extra chans att träna på rasten. Det gick väl bra. 

Sen så hade vi matte. Vi jobbade vidare med " mer om tal " och dubbla uppställningar. Det gick riktigt bra, allting blir roligare när man förstår det.

Efter det så hade vi teknik. Vi kollade på en halvtimmes film som handlade om åska och elektricitet. Haha, riktigt skön lektion, när man bara får chilla ;)

Men efter passet så kom den långa svenskan. Flera i klassen läste upp sina argumenterade texter ich vi kom in på långa och djupa diskutioner. Ganska roligt att höra vad andra argumenterade mot och för. 

Efter svenskan så åt vi mat. Idag blev det ostsoppa, skit gott verkligen, och det behövdes verkligen! 

Sen så var det dags för engelska provet. Vi vet inte hur det gick ännu ( det är väl rätt så solklart om vi gjorde det idag) men jag gjorde mitt bästa, så vi får väll se om det räcker till några bra poäng :)

Det blev egentligen bara en liten stund med so. Vi gick iallafall igenom stormaktstid provet och fick gå och prata med Berit om hur hon hade bedömt och sånt. 

På elevens val så gjorde jag klart till tal 25 ( som var veckans mål ). När jag var klar med det så jobbade jag i ordbanken. Ganska lugn lektion och lite sånt.


Sitter nu och väntar på bussen och som kommer vilken sekund som helst. Ska väll plugga lite på islamprovet, äta, sitta vid datorn och gosa med finaste grisen när jag kommer hem! 

Ha det bra så länge❥


musiktips❥







tisdag

Första lektionen var matte, som vanligt. Vi jobbade med dubbla uppställningar, det gick väl bra. När vi hade gått igenom det så jobbade vi vidare med det i boken.
 
Nästa lektion var musik. Vi fortsatte att spela lite låtar och sådant. Jag och min grupp satt i bastun och spelade med killarna utanför. De kom på satt de kunde spela en läskig melodi och släcka ner lamporna i omklädningsrummet. Så där satt vi i mörkret, skit rädda. Men det var ändå ganska roligt faktiskt :)
 
Sen så hade vi slöjd. Jag jobbade vidare med korsstygnen. Idag blev jag äntligen färdig, jätte skönt! Nästa gång så ska jag göra ett litet sovande kaninmonster, haha, tror Cassie också ska göra ett litet gullit monster! 
 
Maten idag blev fiskbordulä ( haha, va? ) med potatis. Ganska så glättigt faktiskt, lite nästan av en favorit. Det var länge sen vi åt det så det kanske smakade extra bra idag :)
 
På svenskan så pratade vi om bl.a. Nationella prov osv. Vi fick även tillbaka svenska proven, måste säga att det gick riktigt bra! Sjukt nöjd till skillnad från förra läsförståelseprovet, det vill man inte prata om..
 
Sista lektionen var idrott. Vi körde först en evighets uppvärmning, det kändes som den seriöst aldrig skulle ta slut. Men sen så blev det roligare, det var allt från kullerbyttor till att hänga i ringarna osv. 
 
Love my pyjamas

När jag kom hem så åt jag, givetvis. Bara något snabbt, för att pappa skulle laga mat lite senare. 
Jag har pluggat lite till provet imorgon och till provet på tisdag, har även suttit vid datan och lyssnat på musik. Bara sådär som jag brukar göra. 
 
Ska väl ta något och äta och titta på tunnelbanan som går på tv 5 nu. Tycker att det är ett ganska bra program. Vet inte vad ni tycker, men jag gillar det iallafall. 
 
Har förresten hittat lite ny tysk musik av tokio hotel som jag diggar just nu. Kommer säkert en till " musiktips " senare eller imorgon. Har faktiskt hittat en del nya favoriter nu!
 
 
 
 
 

 
 

lite sådär om kvällen♡

Sitter framför tv:n och har precis pluggat på engelskan. Det är väl den läxan som är mest aktuell just nu, vi ska ju ha prov på det på Torsdag. 
Nu sitter jag och myser framför brasan, sjukt jäkla mysigt. Önskade att man fick slippa skolan och sitta här istället, men just nu finns får den tanken inte plats om man tittar på hur skoldagarna ser ut.

Idag har det varit en hård och slitsam dag, och det brukar det alltid vara på tisdagarna. Man känner sig ganska så utmattad när man kommer hem. Jag brukar ta något att äta och bara chilla och ta det lugnt. Jag tycker att det är så himla skönt, att bara njuta att veckans tisdag är slut.

Imorgon kommer vi ha de ämnena som vi bara brukar ha på just onsdagen, t.ex slöjd, musik osv. Men vi har ju givetvis de vanliga ämnena också. Jag gillar onsdagar, därför då vet man att halva skolveckan har gått, men onsdagarna också brukar gå ganska fort skillnad från de sega tisdagarna. Haha, långa och sega ämnen och lektioner är inget man gillar.


Och ja, jag gillar mina egopics:*











tisdag

På morgonen så hade vi matte. Vi började i matematikboken 6B. Vi jobbade med kapitlet " mer om tal " och lite miljontal och sånt. Tycker ju inte matte är värsta  "wow" ämnet, men det beror på helt vad vi jobbar med.

Nästa lektion var so. Vi jobbade, repeterade och kollade på en film om islam. Jag är ju inte så mycket för religion, tycker att det är jobbigt och tråkigt, men, man måste ju kunna sånt ( jag vet inte om man måste kunna sånt, om det är ett sådant stort ämne som matte som man alltid behöver, eller? ). Lektionen var verkligen seg, men den tog ju slut iallafall.

Sen så läste vi bänkbok. Jag verkligen älskar dom här lektionerna. Man har bara haft stressiga och jobbiga lektioner och så sätter man sig och läser och tar det lugnt såhär innan maten. Så himla skönt att få vila lite.

Idag blev det någon slags skinkfrästelse. Helt okej, det gick ju att äta iallafall.

Sen så hade vi svenska. Vi gjorde ett test prov i läsförståelse inför nationella.  Vi fick 60 minuter på oss, tror att det gick bra, men läsförståelse är inget ämne jag äger på.

Det blev ju inte så mycket tid kvar efter provet, så vi hade ett klassråd. Vi hade både elevråd och kamratstödjare. Gillar klassråd faktiskt, höra vad kompisarna tycker och så. 


Jag åkte buss idag och vilket innebär att jag kommer hem vid fyra tiden. 
Har kollat lite på läxorna ( bara lite ) och lite sånt. Har också slöat, ( det kunde ni säkert ha listat ut ) suttit vid datorn och lite sådana saker. Ska väl hoppa i duschen lite senare och titta på tv. Jag är en sådan bra exempel på latmask, och det kan jag stå för!


Kvällen❥

Nu sitter jag här framför brasan och myser, riktigt skönt!
 
Har inte gjort något speciellt idag, bara det vanliga, skolan, läxor, dator osv. Ni vet, sånt som en riktig latmask gör ;) 
Läxorna kändes seriöst bara värdelöst, ni vet, man får inte in någonting, man bara läser tomma ord. Sjukt jobbigt, men, jag ska plugga mer på det imorgon.
 
Imorgon är det tisdag och det blir en lång och hård dag. Vi slutar tre och jag kommer hem vid fyra tiden. Man hinner ju liksom inget mer än plugget och käka. Jag gillar inte riktigt sådana dagar. Mamma har liksom lagt fram en lista på allt jag ska göra, man hinner ju ingenting på den lilla tiden!
 
Har ju givetvis kollat på youtube och lyssnat på musik. Har kollat på youtube kanalen Splay, tror att många vet vad det är för något. Det är kända svenska youtubers som gör lite olika videos tillsammans, bl.a Clara Henry, RMM mm. Så om ni är på youtube, klicka in!
 
Har faktiskt inga nya låtar på Spotify, har hållt kvar vid de gamla favoriterna, sjukt bra! Ni vet säkert, Tokio Hotel, Simple Plan och Good Charlotte,de är ju bara för bra!
 
Splays youtube: HÄR
 
Var bara tvungen att lägga in en gammal bild på mig i lurarna!
 

måndag

Första lektionen för dagen var idrott. Idag höll fyra i klassen sin planerade lektion. Idag blev det spökboll och konboll, ganska kul! 

Sen så hade vi teknik. Vi drig fram teknik lådorna igen och byggde en radio. Alla andra fick typ så här låtar och nyheter från en början. Så jag , Milla och Felix byggde om våran. Tillslut funkade den!

Nästa lektion var svenska. Vi läste i Mio, Min Mio. Jag älskar verkligen boken, så sjukt bra och spännande!

Till lunch idag blev det köttbullar och mackaroner, helt okej, men ingen super favorit.

Efter rasten så hade vi engelska. Vi gick igenom engelska diagnosen ( som vi fick hem idag ). Alla dessa prov, och ännu fler ska det bli! 
Berit läste om olika delar i svenskan som kommer med på nationella. Vi fick även göra en liten övning till det.

Sista lektionen var historia. Vi gick igenom Karl Xll och kollade på en liten film om stormaktstiden. Efter filmen skulle vi göra ett prov om stormaktstiden. Det gick bra, tror jag. 

Nu ligger jag under täcket och sitter vid datan. Blev precis klar med engelskan, skönt. Nej, nu blir det data mys på hög nivå :)





Godmorgon!

Igår så kom Diddi och Sören. Vi åt kött och potatis, jättegott verkligen. Efter det så badade vi badtunna. Jag, pappa, Sören och isa gjorde snöänglar och sprang runt i snön, haha. Jag kan berätta att det stack riktigt mycket när man kom tillbaka till tunnan igen :)

Vaknade för lite drygt en timme sen. Åt nyss frukost, ni vet, en sådan här lång och seg frukost ( totalt älskar dom! ) och nu ligger jag i sängen och gosar med grisen, lite mys såhär på morgon kvisten

I'm crazy in him

lördag❥

Jag och Cassie satt för det mesta vid datorn och så ( hahah, förvånade? )
Hon åkte hem vid två tiden och ja, jag har väl inte gjort så super mycket jag sen hon åkte. 
 
Jag har kollat på " 15 det är mitt liv " och ätit det som fanns kvar av min ben&jerry. 
 15 det är mitt liv är en skit bra serie på youtube som handlar om tonåringars problem och lite sånt. Jag totalt älskar dom, så om ni är på youtube och kollar, så titta :)
 
Har även läst lite i Mio, min Mio. Kände att det var dags att greppa tag i det nu. Måste säga att den är sjukt bra! Vi har filmen också, så jag får väl ta och titta på den efter jag har läst boken!
 
Lite senare sen så kommer diddi och Sören ( Jimmy och Robin kommer kanske också, men vi vet inte riktigt). De ska komma hit och äta och bada badtunna. Riktigt mysigt
 
Diddis blogg: HÄR
 
Cassies blogg: HÄR
 
 
Naww

fredag❥

På morgonen så hade vi först hemkunskap. Idag lagade vi Johans favoritfisk, vilket var torsk med potatis och rivna morötter. Jag och Cassie var kungar som vanligt, då ska vi inte prata om att vi kokade sönder potatisarna.. haha, som sagt, kungar ;)

Sen så gick vi bort till Bowlinghallen, där det finns bl.a choklad, lakritsrämmar mm. Jag köpte Dröm krisp och Cassie köpte Country corn. Efter det så gick vi raka vägen till klassrummet för nu var det dags för fysik!

På fysiken så hade vi teori. Vi repeterade lite från förra veckan och läste igenom häftet om atomer, svarade på frågor osv. Hahah, skit kul lektion verkligen.. Hatar teori överhuvud taget.

På rasten så stannade jag och cassie i klassrummet. Vi bloggade och tryckte i oss massa choklad. Hahahha, väldigt sociala, som alltid :)

Efter rasten så kopplade vi lite serikopplingar för att kolla om olika ämnen kunde föra ström som fick en lampa att lysa. Jag, Cassie och Alma valde b.la vatten, kopparnubb mm. Det var ungefär det lektionen bestod av.

Så sant!


fysik❥

Tagga fysik!

Bläää...

Lite choklad så hör på rasten sitter fint!

Seriekopplingar ocv annat spännande.



fisk❥




mys❥

Medans det är kallt därute så sitter jag här inne under filten och läser. Avkopplande och mysigt medans det snöar därute i kylan
 






torsdag❥

Vi började dagen med engelska. Anette kom på att vi kunde använda tavlorna (whiteboard) att ha glosförhöret på. Efter det så satt vi fyra och fyra och läste texten. Nästan en helt vanlig engelska lektion. 

Nästa lektion var matematik. Vi hade repetetion på hela matteboken på tavlorna. Det var helt okej, men det var verkligen inte kul. 

Efter det så hade vi Johan i No. Vi pratade och jobbade om förebilder och skrev lite i biologiboken. Hade absolut inga problem med lektionen, helt okej. 

Lektionen efter det blev betydligt mycket jobbigare. Vi hade ett långt svenska pass fram till lunch. Idag så läste de som var färdiga upp sin argumenterade text inför klassen ( bl.a jag och Cassie ). Sen så fick vi börja på en ny uppsats, Äventyrsresan.

Idag blev det någon slags soppa med mjuk smörgås. Soppan var skitgod och smörgåsarna också för den delen :)

Sen så var det det dags för Berits so pass. Vi svarade och jobbade klart med Karl Xll och såg en film om stormaktstiden ( kungarna och drottningar som var regenter då ). Nae, det var inte så mycket att hänga i julgranen om man ska säga så.

Därefter kom dagens tråkigaste pass, Engelska. Vi jobbade i workbook och i first step. Dom här  lektionerna är så jobbiga, alla är lixsom trötta och killarna bara skriker och är jobbiga. Aa, ingen hit och tummen ner.

Sista lektionen var mycket bättre. Vi hade elevens val vilket var en ganska lugn timme. Man får lixsom pusta ut lite. Jag fortsatte att skriva lite på Äventyrsresan och jobbade lite i röds tråden. Helt okej. 

Egopics



onsdag❥

På morgonen så hade vi matte, som vanligt . Jag, Mi och tre andra gick in till Lena och där jobbade vi med problemlösningar. Asså, på morgonen är man hur trött som helst och de sätter mattepasset först? Iallafall, det är väll bara att bita ihop.

Sen så gick vi till musiken. Vi jobbade i grupper och vi skulle spela låtar med akord. Jag, Mi, Cassie och Léon spelade björnen sover. Vi ville ha något enkelt och lätt, så vi valde låten med två akord.

Efter det så var det dags för slöjd. Jag och flera andra jobbade på med korsstygnen. Det är alltid jobbigt innan man lär sig, så är det ju i alla ämnen. Men jag kom in i flytet sen och tiden rullade på. 

Idag var det fiskpanett med potatis och kall sås, absolut inte en favorit! Det verkligen ingen hitt. 

Sen så hade vi svenska. Vi jobbade i dags med satser. Blev klar och gjorde ut boken, fast, jag kanske har gjort fel, för Anette har inte rättat ännu ;)

Efter det så hade vi idrott, sista lektionen för dagen. Vi värmde upp med "pacman", som var roligt. Sen så körde vi  multiboll, det var helt okej.


Eftersom Mi blev sjuk så drig jag och Cassie till stan istället. Vi kollade runt först och efter det så tog vi en fika ( se tidigare inlägg) och så köpte vi sakerna. Jag köpte en väska, en tröja och ett träningssätt. Och just det, jag och Cassie köpte en varsin macka på Willys. Haha, där satt vi, med våra mackor ute i snön. Kan du tänka dig hur det såg ut?

Fika på kulan❥



Lite fika passar alltid bra efter en tröttsam dag!

tisdag❥

Idag började dagen som vanligt med matematik i 50 minuter. Vi jobbade med problem lösningar och lite sånt. Vi fick även ha betygsamtal. Måste säga att det gick väldigt bra, så jag är nöjd. 
Vi fick en liten bensträckare ( fem minuter ) mellan mattepass 1 och 2. Vi gjorde samma saker som förra passet, problemlösningar och betygssnack.

Sen så hade vi so. Vi satte igång med religionen Islam. Vi läste, svarade på frågor och diskuterade lite grann. Om jag ska vara ärlig så avskyr jag verkligen tisdagarnas so lektioner. Speciellt religion, tycker inte att det är speciellt kul eller lätt att komma ihåg allt..

Sista lektionen före lunch var svenska. På det här svenska passet brukar vi läsa  bänkbok och ta det lugnt. Det är skönt att pusta ut lite efter de två långa, tråkiga och utmattande lektionerna. Så det blev en liten skön stund inne i bokens värld :)

Idag blev det tacograttäng, vi äter det väldigt ofta så man tröttnar lite på det, men det är ju tur att man sitter med Mi och Cassie som man kan sitta och babbla med!

Efter maten kom AB1 gruppen tillbaka och vi hade engelska tillsammans. Vi fick vårterminens första engelskaläxa, (glosor och text om thanksgiving day). Inte det bästa kanske, men det är väl bara att ligga i och plugga hårt!

Sista efterlängtade lektionen var bild, åå, har faktiskt inte längtat så mycket som idag till bildlektionen, Bild är lätt ( tycker jag ) så för mig på lektionerna är det lixsom väldigt lugnt. Idag skulle vi iallafall illustrera en text, alltså måla en bild som passar till texten, eller vad man nu ska säga. 


Jag åkte buss idag ( får vänta från 15.00  till 15.25 ). Jag fick gå ifrån vägen och hem. När jag kom hem så åt jag mat ( varför skulle jag inte? ) och satte mig vid tvn. Sen så tog jag tag i engelskan och ja, allt annat. Senare under kvällen så tittade jag på farmen och bygglov med popcornskålen i högsta hugg.

Imorgon ska jag, Mi och Cassie ska in till Karlskoga efter skolan. Cassies mamma skjutsar in oss och hämtar oss om pappa inte kan. Vi kommer att shoppa, prata och fika. Så som vi brukade göra i fyran och femman, har saknat det faktiskt. Men det är skönt att vara tillbaka till shopping och fika med världens bästa


måndag❥

Dagenen började med idrott. Idag så skulle vi planera en lektion, vi skulle alltså få hålla i en lektion. 

Sen så hade vi teknik. Vi pratade lite om Seriekopplingar och parallellakomplingar. Sedan så fick vi bygga lite kopplingar med tekniklådorna. 

Efter det så hade vi svenska. Vi hade högläsning i Mio, min Mio. Vi fick den i läxa tills måndag 27/1. Lite kul att lösa lite.

Sen så var detmattajm. Idag blev det köttfärssås och spagetti. Mumsit!

Efter maten då var det Berit som steg in genom dörren. Det var nämligen dags för engelska. Vi jobbade med personliga pronomen. Inte så kul, om jag ska vara ärlig.

Berits andra lektion var bättre. Vi läste och svarade på frågor om Karl Xll. Sen så kollade vi på en film om honom  också. Helt okej, men historia är inte mitt starka ämne. 




Recept - varma hallon❥



Ingredienser:
Frusna eller färska hallon
Socker 
 
1. Börja med att hälla upp lite hallon i en microsäker skål/djup tallrik. 
 
2. Låt hallonen stå i micron i ca 1 min. Om du vill ha extra mjuka och smälta hallon kan du ta 2 min.
 
3. Lägg sedan lite socker i skålen du vill ha dem i. Sedan så är det bara att hälla i hallonen. 
 
4. Sockra lite extra och rör om. 
 
Klar!
 
Detta är ett superenkelst litet mellan mål som jag äter väldigt ofta

Snöig söndag❥

Idag kom Mi igen. Först så pratade vi lite, om bl.a. Tjejproblem osv. Mi är en kompis man verkligen kan prata ut med, det är så skönt! 
Sen så drog vi på oss termosar och gick ut i snön. Vi sprang, ramlade och skrattade. Isa tappade stöveln i leran och så. Hahaha, vi stötte på alla möjliga problem. 
När vi kom hem så satte vi oss vid brasan och drack varm oboy. Mysig känsla som saknades vid jul❥

Åt precis mat och sitter nu med popcornskålen och tittar på "Face off". Ett riktig coolt program!


lördag❥

Det hände en riktigt tråkig grej idag. Lovisas hamster Roffe gick bort.Det är nog det värsta med djur, man tänker mycket på att djuren en dag bara inte finns. Jag tänker ofta på att Henry en dag ska gå bort, lixsom att han en dag inte kommer sitta i buren och äta. Man vill givetvis att de aldrig försvinner, och det gör de inte. 

" själen lämnar kroppen och lever vidare❥"

" din bästa vän kan ingen ta ifrån dig, den bevarar du längst in i hjärtat❥"

" en kär vän lämnar aldrig dig, den är hos dig hela tiden❥"


Bortsätt från det så kom Mi idag. Vi tog lite bilder ( som ni har sätt i tidigare inlägg ). Är sjukt nöjd med bilderna!
Sen så har vi pratat om bland annat högstadiet och så. 
På slutet så lekte vi lite. Något slags kuddkrig i mörkret. Riktigt roligt.

Nej, nu ska jag ut och bada i badtunnan! 

Vi ses!

Foton


Foto: Mi 

Foto: Mi 


Foto: Mi 
 

fredag❥

Då var första dagen på valla klar, eller ja , på vårterminen. Så jag tänkte bara dra igenom dagen.

På morgonen så hade vi hemkunskap. Eftersom Cassie var sjuk så fick jag vara med Måns. Vilket var okej. 
Idag lagade vi iallafall potatis-lök soppa med ostsmörgås. Våran soppa blev awsome! Och ostmackorna också för den delen.

Sen så fick vi knata vidare till Johans No lektion. Idag var det dags för första fysikpasset. Vi hade teori om atomer och dess kärna osv. Det var helt okej tyckte jag. Inte speciellt svårt pm man ska säga så.

Efter första passet så fick vi en liten rast. Jag, Mi och Alma gick raka vägen till Caféterian där vi satt och slöa. Sen så segade vi oss tillbaka till salen.

Nästa pass var roligare. Vi fick labba lite med det vi gått igenom på den tidigare lektionen. Vi blev indelade i grupper och började labba. När det hade gått fem minuter så skickade man bak sakerna man använt och fick en ny uppgift. 

Sist så var det mat. Idag blev det kycklingkebab med tortillabröd och sås. 
Min absoluta favvomat på skolan. Jag satt med Mi, Alma, Emilia och Frida. Det var riktigt kul att höra deras sammanfattningar om dagens lektioner

Bild på Henry från igår.

Bloggar kanske mer sen, för just nu så ska jag njuta av fredagen!

soppa❥




Musiktips♫









Torsdag❥

På morgonen hade vi denna lilla engelska uppsats som vi skulle skriva. Vi fick 40 minuter på oss att skriva en " a special day ". Tror att det gick bra, men man vet ju aldrig ;)
 
Sen så hade vi matte. Anette skrev upp lite saker på tavlan, alltså repetion. Det var okej, det finns ju värre saker.
 
Därefter hade vi Teknik med Johan. Vi plockade fram tekniklådorna och började bygga. Jag var med Milla, Felix och en till. Jag är verkligen inte så värst intresserad av teknikens utveckling och inte på att bygga med olika delar heller. 
Men det var den lektionen.
 
På svenskan började vi med argumentation. Först så läste vi i ett häfte om argument. Sedan så fick vi skriva om en valfri sak att argumentera för. Jag valde att vi skulle stoppa elefantjakterna. Det var riktigt roligt det sär med argumentation.
 
Sen så var det mat. Vi åt något riktigt god soppa. Skitgott verkligen!
 
Efter maten så kom Berit in och det var dags för dagens so pass. Vi gjorde en sammanfattning av stormaktstiden. Det var helt okej, tyckte jag. Vi hann även börja lite smått med Karl Xll.
 
Därefter så hade vi engelska. Tycker inte om engelska så mycket faktiskt, eller ja, inte fonetiken iallafall. Och idag, var det givetvis fonetik dags igen. Aja, det är bara att bita ihop och köra på!
 
Sista ämnet idag var Elevensval. Jag slutförde min argumentation om elefanterna. Tiden som blev kvar jobbade jag vidare i rödatråden B.
 
Bild från instagram.
 
Jaha, imorgon var det dags för valla igen. Är så taggad! På valla får man lixsom olika salar istället för ett vanligt klassrum som man gör allt i. På torsdagar brukar jag säga att det är helg, för att på valla känns det som det!
 
Imorgon kommer vi iallafall få ha hemkunskap med Marita. Det är nog det jag ser fram emot mest. Det är jättekul att laga mat, tycker jag. Man ser alltid fram emot vad man ska laga :)
 
Hejdå!

Onsdag

Ja, då var första dagen i skolan avklarad. Det känns riktigt skönt att vara tillbaka igen. Ni vet, träffa kompisar och så, som jag tyckte var roligt.

På morgonen så fick vi först schemat över period 3. Efter att vi fick dem så gick vi igenom schemat. Det såg riktigt bra ut faktiskt.
Sen så pratade vi på resten av mattelektionen. Allt från raketer till julafton. 

Sen så var det dags för musik. Ida ( lärare ) skrev upp planen för vårterminen på tavlan, så att vi kunde rösta om vad vi skulle börja med nästa musiklektion.

Därefter var det slöjd. Idag var det iallafall dags att byta, det vill säga att dom som hade syslöjd fick ha träslöjd och tvärtom. Jag började sy korsstygn. Vilket jag total dålig på. Trassel hit och trassel dit!

Maten idag var korv med bröd och fisk med ris. Tog lite bådeoch, kunde inte riktigt bestämma mig, båda var ju sååå goda!

Därefter var det tid för Svenska. Vi gick igenom något nytt ( kommer inte ihåg var det var ) som var roligt. Nu börjar vi gnaga lite smått på högstadiet.

Efter det var det dags för idrott. Vi började med att värma upp med att springa lite i salen. Efter det körde vi en rörelsesaga som heter Familjen Olsson. Jag och Milla ( kompis ) var hunden Felix. Hahaha, labradoren och schäfern kallade vårat lag oss!❥ resten av lektionen körde vi kinaboll, som var riktigt roligt.

Jag och Milla

Innan vi slutade fick vi reda på att vi skulle ha prov i Engelska, seriöst, redan? Efter första dagen efter jullovet. Man får väl helt enkelt acceptera det, det blir ju bara hårdare ju närmare man kommer högstadiet.

På tal om högstadiet, så är det dags för grupp AB2 och AB3 att åka ner till valla igen, är typ världens lyckligaste igen! Att komma tillbaka till valla där vi får ha No ( fysik till största delen ) och Hemkunskap med snälla Marita igen kan man bara inte förstå! 


Peppar för skolan❣






Hejdå Vinterlov!

Ja, vinterlovet börjar dra sig mot sitt slut. Imorgon börjar skolan igen. Egentligen vill  inte tillbaka, jag vill ha lugna och sköna dagar där det varken finns läxor eller prov. 
 
Fast det som är skönt är att vi kommer in på period 3 ( vilket betyder valla på fredagar eller tisdagar igen ). Jag tycker att det är roligare på valla än på Strömtorp. På valla får vi ha hemkunskap och No ( vi kommer fysik ) som jag tycker är roligt. Jag har ju även med mig Mi, Alma och Cassie vilket jag tycker är super!♥
 
Idag har det väll hittills rullat på som vanligt. Jag har verkligen vänt på dygnen. Somnar typ 00. 50 och vaknar runt 11 tiden. Men igår somnade jag runt 22.30 igår och ställde klockan på 07.15. Man kan ju försöka att vända tillbaka dygnen någon dag före iallafall. 
 
Bortsätt från det så är mamma och isa nere och klipper Chilinöten nu. Det behövdes verkligen, iallafall om man har sådan fluffig och ullig päls iallafall :)
Jag sitter och lyssnar på musik och spelar sims.
Förvånade? Haha, det har blivit en vardags grej lixsom. Det är så himla skönt att bara spela och lyssna.
 
Psst.. Lyssna på dessa låtar. Sjukt bra!
 
 


Wir sehen uns!♥
 
 
 
 

Roligt med Mi & Isa

Vi har sminkat oss lite ;) hahahha, det var riktigt roligt faktiskt. Här är resultatet:


Jag blev sminkad av Mi, Isa blev sminkad av mej och Mi blev sminkad av Isa. 

Ni får gärna kommentera vem som blev snyggast :) 

Utomhus med Henry❥








Gott nytt år★




RSS 2.0