kaninhoppning och plugg

Hejsan!
Ja, ingen vidare uppdatering här. men har haft fullt upp och helt enkelt inte orkat skriva ett inlägg på bloggen. Den mesta tid har gått till plugget, som det alltid gör. Så när man ska börja på ett nytt inlägg, så kommer man på att man har en hel hög med läxor som väntar. 
Har även inte riktigt haft någon insperation eller lust att blogga, speciellt nu när solen börjar steka har jag liksom ingen lust att vara inne och blogga, räknar bort all elektronik nu. 
 
Har inte uppdaterat något mer än videon på henry som hoppade. Jag och Isa har tränat mycket under helgen och det börjar visa resultat ( speciellt Lukas ).
Vi köpte ett hinder på arken zoo i lördags och det var då vi började träna dom, mest för skojskull. 
Ända sedan dess, har de utvecklas mycket i både taktiskt och teoretiskt. Henry har börjat få till det där med baktassarna nu ( han brukar inte riktigt få med dem hela vägen, men vi jobbar fortfarande med det ), samt kunna hoppa lite högre höjder. 
Har inte haft tid att träna honom sedan i måndags, skolan och plugget har liksom tagit över denna tid. Men i helgen så är det dags igen, om det blir fint väder förståss :)
 



Föresten, har upptäckt ett helt nytt band ( har hört talas om dem, men aldrig tagit mig tid att lyssna på dem ) och det bandet kallar sig " Black Veil Brides " och jag är helt kär i deras låtar. De har precis den där musiken och stilen jag gillar just nu. 
Checka in dessa låtar! 
 



Annars så har det varit en helt okej vecka, inget speciellt har hänt. Mer än läxor, prov och annat som liksom bara är jämt. Det är ju kort vecka nu, så vi får kämpa in i det sista nu innan långhelgen kommer. 
 
Nej, nu måste jag nog sluta här, måste ta tag i plugget och lyssna på världens bästa låtar innan det är dags att koppla av och sätta sig vid tv:n en stund.
 
Ha det bra!♥

Henry hoppar.•

Hoppas att ni gillade videon :)

Vill ni nå mig?

Instagram - @linneasblog


plugg & Lidertorpsmon

Hello!

I lördags så var jag, mamma , pappa och Isa uppe vid Lidertorpsmon för att promenera Peppan lite ( på ett nytt ställe, hon tycker att det är mycket roligare än att bara gå hemma hela tiden! ). Så då åkte vi dit en sväng.
Det var verkligen jättefint där, helt otroliga skillnader, ena sekunden upp och ner för berg och backar och andra kan det vara hur platt som helst. Skit roligt att se! 
Peppan kan ju nu vara lös och det känns otroligt skönt. Annars brukar hon ju bara dra och streta i det korta lilla kopplet ( eller ja, korta och korta ). Peppi verkligen älskar att springa och röra på sig, så då vill hon gärna ha lite mer utrymme att röra sig på.
När man kallar på henne igen så kommer hon direkt, och det är också hur bra som helst. Hon brukar alltid komma i värsta farten. Springer fram och tillbaka och är superbusig! 
Jag har film på det, men det är väldigt svårt att få henne på bild. Det blir liksom bara ett litet vitt sträck som åker som en raket till ena och andra sidan. 
Så tror nog inte att den kommer ut här, Vill ni se videon?
 
 




I måndags så gjorde jag inget speciellt, bara vara ute och plugga. Synd att skolan pajar halva våren med alla dessa läxor, främst alla "läsa på till prov" läxorna. Jag är sjukt stressad just nu och får knappt en ända ledig minut för än vi får en ny läxa.. Är inte loven till för att njutas, en vecka då man får slippa alla läxor? 
Är så himla stressad över skolan och vill prestera allt jag kan. Det är typ det jag lägger all min energi på. Vilket ofta leder till pressning och gråt. 
Det är kanske inte alla som känner så här, men jag har alltid velat lyckas och komma högt upp över min målribba, men ibland så blir allt bara för mycket.  
Det leder oftas då till gråt, det är egentligen ingen som sätter den mål ribban åt mig, som mina föreldrar och mina lärare, det är jag som vill högt upp och bli något stort i framtiden. 
Men ibland så måste jag ändå sänka min ribba lite, det blir för mycket och man kan inte prestera bäst på varenda prov och det vet jag själv också. 
Det är en av anledningarna därför jag inte bloggat lika mycket som förr, jag lägger i stort sätt ner all min energi på plugg och prov. Jag är väldigt amitiös i skolan, jag lägger alltid skolan före allt annat. 
Försöker träna bort den vanan, att inte lägga så mycket energi på skolan som jag gör nu. försöker blicka i nu:et och inte oroa mig så mycket över alla prov och allt som är längre fram. 
 
Igår så var det en helt vanlig tidsag, fick ett läs på prov inför den engelska diagnosen nästa vecka. Fonetik och gramatik är typ det värsta som finns, det är tråkigt, jobbigt och helt ointressant. Och så tror lärarna att jag ska kunna detta till nästa vecka? Nej Linnea, dags att plugga på hur jobbigt det än är.
 
Idag så gjorde vi musikkännedomsprovet i musik, och gud vad skönt att ha det gjort. Men den tanken försvann fort, för då var det dags att ta hem en ny läxa från musiken! Seriöst, Nu? Vi har precis gjort ett musikprov, och så får vi ett nytt att ta hem och läsa på.. Lägg av!
Inget utrymme för mig, Skolan först fritid sen.
Annars så har dagen varit helt vanlig, och lugn. 
 
Nej, dags att kolla på läxorna igen. Har faktiskt missat det idag, men fler dagar finns!
Jag kan ju iallafall kika och kolla igenom dem lite om jag orkar, annars tar jag igen det imorgon.♥
 
Ha det bra!♥
 
 
 

Marieberg & grillat

Hello! 
Idag så åkte jag, isa och diddi in till Marieberg vid tolvtiden för en liten shoppingrunda igen. Mamma skjutsade in oss till stallet i Laxå ( där Diddis hästar står ) så att vi sedan kunde åka in dit. 
På Marieberg så shoppade &  skrattade vi och sedan så drack vi ju på espresso house. 




ny favvo?

Här får ni se allt jag köpte!





Tröja - Lindex 179 :-

Shorts - Lindex 179 :- 

Skor - skopunkten 199 :- 

( köpte även en vit tröja med spets armar från Cubus 129 :-,  men tog inga bilder med den på ) 

När vi kom hem så var det grillat på g. Det smakade otroligt gott och var väldigt somrigt och fint! 
Sen så lekte vi även med peppan, som nu kan vara lös utomhus. Vi kastade pinnar, lekte jaga och gjorde trix. 

Sommar, är du påväg på riktigt?

Nej, nu väntar avatar igen. Den är så bra!

Ha det bra!💕


sågarfallet och påskmiddag

Hejsan hejsan!
Igår så var jag, pappa & Isa i Torhyttan för att pappa skulle träffa hans jobbarkompis. Så jag och Isa ( för att tiden skulle gå snabbare ) tog med oss Peppi. Han ( pappas jobbarkompis ) har också hund, Mulle som är en glad och go' hund. Peppi och Mulle blev riktigt bra vänner, och de lekte med varandra ända tills de inte orkade mer! 
 
 
Sedan så åkte jag, Isa och pappa till "Sågarfallet" som är en promenadslinga runt vatten ( dessa slingor brukar vara ganska långa ). Vi började gå på stigen mot Jättebergen, men fick sedan vända pågrund av för mycket vatten som täckte stigen. Efter det så började vi gå tillbaka och började istället gå nedåt mot Sågarfallet.
Efter en liten kik på fallet gick vi upp till bäverbona i skogen och Gud som de har byggt! 
De hade fixat upp en dam, och hade lagt pinnar som en "mur". "Muren" var ju runt en meter hög! 
Tänk att en bäver, en liten liten bäver, kan bygga och förstöra så mycket i naturen. Med förtöra menar jag att , när de gnager av träden, så ruttnar träden och dör. Det är väll kanske inte så bra.
Men om jag ska vara helt ärlig så är bävrar ganska häftiga djur. med deras tänder kan de "bita" ner ett helt träd. Hur coolt är inte det?
 
Efter "Sågarfallet" så åkte vi och köpte glass som ett litet förtjänat mellanmål. Sedan så åkte vi hem och bara slappade. 
 
 
Idag så var det påskafton och det betyder att vi var bjudna på påskmiddag hos farmor och farfar. Där så fick vi god mat och mycket annat roligt.
I början så var det mest jag, Isa och en av mina kusiner som var där, eftersom de andra ( mina två andra kusiner ) var ute och gick påskkärringar. 
Sedan när vi ätit färdigt, så kastade jag och isa pil och det var väldigt skojigt, förrutom att en av mina pilar hamnade på taket, hehe..
 
 
Sedan så spelade jag och mina två kusiner ( bla. Wilma ) "Jätte Yatzy" och det gick väll sådär, jag kom tvåa och Wilma vann, men ni vet: 
"Ettan förlora tvåan vann" :)
 
 


Efter det så spelade vi kubb, jag och Isa mot mina två kusiner och vi förlorade med 2 - 0. Men som tur är så är jag ingen irriterad vinnarskalle som säger "tur" och "flyt", utan med handen på hjärtat säger jag att de helt enkelt hade bättre taktik än oss.
Sedan så satt jag, Wilma, farmor och mina två fastrar och pratade på. Vi pratade om allt möjligt och försökte oss på lite Yoga Skills, Om jag säger såhär det gick väll åt pipsvängen, HAHA. 
Efter det så var det tårttajm och påskäggs utdelning. Dock är mitt ägg slut nu.. Linnea Godis Monster, trevligt att träffas!
 

Ja Linnea, planer för imorgon?
Jo, mamma ska skjutsa mig och Isa till Laxå och släppa av oss vid Diddis stall, för att sedan åka in til Marieberg och shoppa lite och ni vet, prata som på alla mina "sistershoppings" med diddi, det är redan andra gången för iår!♥
Vet ni varför jag åker dit så ofta med henne? Det är egentligen inte shoppingen som jag är ute efter, utan det är att sitta och prata under bilresan dit och hem. Hon är en av de få jag faktiskt kan lita på, hon är ingen som går en bakom ryggen och sprider skit om en. Vill ni ha svar på min bästavän fråga? Det är nämligen mina syskon och familj, och vem har sagt att man måste ha några i skolan?
Diddi, om du läser detta så ska du veta att jag älskar dig!♥
 
Nej, nu väntar något gottit nere i skåpet, så det är nog bäst att jag springer ner och äter det innan det är någon annan godissugen som tar dem :)
 
 
Ha det bra!♥

sjukhus & presenter

Hejsan hejsan!
 
Det blev ingen mer bloggning igår, men jag hade fullt upp hela dagen. Det har faktiskt hänt mycket här hemma på senaste tiden.
 
Igår så var det ju tänkt att jag, mamma och Isa skulle in till stan en sväng, men så blev det inte. Vi hann faktsikt inte. För vi skulle in och träffa pappa också.
 
För er som inte visste så åkte pappa in till lasarettet i måndags pågrund av ont i bröstkorgen och hjärtat. Men allt gick bra, och han var jätte pigg och glad när vi kom in och hälsade på.♥ 
Jag och Isa var väldigt busiga ( ja, nästan lite för busiga om du frågar mig ) så vi lekte med sjukhussängen och åkte både upp och ner ( ni vet så där man ser på  film ). Tillslut så typ pajade sängen. Den gick inte upp vid fotstödet och det såg helknasigt ut. Pappa försökte också att få upp fotstödet, men det funkade inte då heller och där låg jag och Isa och nästan dog av skratt! 
Sen så var det mammas tur att försöka, men då blev det ännu värre, Haha. Isa och jag kunde knappt hålla oss från att skratta, och det kunde inte mamma och pappa heller ;)
 
Men efter några tappra försök så gav vi upp och vi bestämmde oss för att fråga sjuksköterskan om hjälp, när hon ändå skulle komma in och hämta pappas bricka. 
Hon fixade det på tre sekunder och då tänkte man ju.
"Var det så enkelt? Vi som prövade precis ALLT."
 
Pappa skulle stanna kvar en natt till innan han kom hem. Jag kommer inte riktigt ihåg varför, men det var något slags motiontest han skulle göra ( för att se hur hjärtat slår när han får anstränga sig ). 
Det var riktigt jobbigt att åka ifrån honom och jag längtade tills han var hemma hos oss igen.♥
 
Idag så åkte jag, mamma och isa in till stan för att handla lite. Mamma släppte av mig och isa vid kulan och hon åkte vidare till Bergslagscenter. 
Jag och Isa köpte inget speciellt, men vi båda provade mycket kläder och outfits. Vi köpte inget för att vi sparar till ännu en "systershopping" med Diddi, som kanske händer någon gång i helgen. 
Jo förresten , vi köpte två saker, men inte till oss själva utan en till pappa och en till mamma.
Mamma fick en påskblomma med en liten fluffig kyckling i och pappa fick ett slags "coffee time pack" med två kaffemuggar, en sked och tre små tester på olika kaffesmaker: vanlij kaffe mix, Kanel stänger, Cappuccino mix. 
Vi tyckte att kaffesättet passade honom, eftersom pappa älskar kaffe.
Både jag och Isa hoppas att presenterna uppskattas och att ni gillade dom.♥
 

Sedan så åkte jag, Isa, pappa och Peppi till mormor  och morfar en liten stund. Vi fikade och busade med Peppi. Jag och Isa blev sådär busiga igen, men inte så vi förstörde något iallafall ;) 
De bjöd oss på tårta, bullar och rulltårta mm och det var riktigt smaskigt och gott! 
 
Nej, nu ska jag nog ta Peppi på en liten tur, kanske inte så trevligt med e tur i detta väder, men det är sådant måste man göra, även en dag som denna.
Det är bara så tråkigt med vädret. man känner sig verkligen lite nere varje gång man ser ut genom fönstret och det regnar ute, så typiskt.. 
Men vi går mot ljusare tider, och i helgen ska det bli väldigt fint väder upp mot 20 grader, eller ja, det är det som står på mobilens väderapp, den kan man ju inte heller lita på..
 
ha det bra så länge!♥
 
 

dagen

Hejsan! 
Det blev ingen mer bloggning igår, men det hände väll inte så mycket resten av kvällen mer än att jag och Isa fotade och hoppade lite med Lukas. ( bilder hittar ni på hennes blogg, polluxprinsessan.blogg.se
 
Idag så har jag haft fullt upp hela dagen. Åt en snabbfrukost för att sedan åka och möta min kusin och sedan cykla hem till mig igen. Vi hoppade studsmatta, pratade och hade jätteroligt.♥ 
 
Planer för imorgon? Ja, jag, mamma och isa ska åka till grodden och arkenzoo för att handla lite till djuren, men vi ska även gå på Kulan en sväng för att kolla lite på skor och annat spännande. 
 
Nej, nu ska jag nog ta och läsa lite.♥ 
 
Ha det bra! 
 
 

lite uppdatering

Hej! 
Idag så har jag varit ute nästan hela dagen hittils och det känns toppen bra! Ute så har jag för det mesta pysslat, städat och borstat på kaninerna. Alla fick sin tid och det känns väldigt bra. De var även väldigt glada när de var i burarna och åt det gröna gräset.♥
 
Sedan så har jag ju gjort annat också, som t.ex lekt med Peppan, borstat hästarna och städat i det ena grönsakslandet. 
 
Sedan om vädret håller i sig hade jag och isa tänkt att göra en hinderbana till Lukas och Espri, men det beror helt på vädret. Det har ju blivit lite molnigare och blåsigare nu, men vi får hålla tummarna!
 
Nej, nu ska jag och isa ta oss lite mellanmål och sätta oss ute och äta, mysigt.♥
 
Ikväll så kanske det kommer ett litet fakta inlägg om laktits. Så håll utkik!

mums

Sitter nu och bara myser med lillsyrran. Titta vad goa saker vi har fixat till.♥
 





ny header



Ja här är den, min underbart fina nya header. Jag vill tacka min stora syster Alexandra som redigerade och fixade till den. Den är helt perfekt och jag är jättenöjd!💕



degernäs och fotografering

Hejsan! 
Nu år det påsklov, eller ja, vi fick det igår. Känns jätteskönt att äntligen få ta en paus från alla lektioner, krav och främst alla nationella prov. ( Med en paus menar jag inte en liten helg på tre dagar.. ) 

Igår så kom diddi och Sören hit och åt mat med oss. Vi pratade även mycket och diskuterade lite olika saker. 
Resten av kvällen spenderades mest framför tv:n med kära lilla cookie dough och trevligt sällskap :)

Hade även lite trevligt med min lilla underbara humla. Det är just dig jag ska spendera mitt påsklov med, när jag nu äntligen är ledig från skolan.💕

Idag så har jag och resten av mammas släkt varit och ätit på degernäs för att fira morfar som fyllde 80 år. Jättegod mat och väldigt roligt. Hoppas att ni gillade boken med alla bilder som min kära syster Diddi fixade till. Mormor och morfar detta fixade ni kanon.💕

När jag var på degernäs så var jag även på " Diddis fotoskola " där hon lärde mig hur man tog bra bilder med systemkameran. I början gick det väll se sådär, men man lär sig ju. =) 
Hemma så fotade vi även lite bilder till bloggens header och ja, larvade oss framför kamran. Vi fick även välja och bestämma lite hur bloggens header skulle se ut, text, bilder.. ja ni vet, sådant som ska fixas.
Vill inte visa några bilder ännu eftersom de varken är fixade eller redigerade och så är det väll roligare att se en klar design? =) 

En Linnea en helt vanlig lördagsmorgon.

åsikter - anonyma kommentarer

Jag har fått ganska många kommentarer av anonyma som jag nu skulle vilja svara på. 
För det första tycker jag att det är väldigt tråkigt att folk kommenterar som anonym och lite konstigt att man inte skriver under med sitt namn och står för det man skriver eller frågar, dessutom är det ju så mycket trevligare att ha ett namn att svara till sen, för mig. Jag själv brukar alltid skriva mitt namn samt länka till min blogg när jag kommenterar andra bloggar, men det är ju sån som jag är! =)
Men det konstigaste med mina anonyma kommentarer är att dom är från folk som jag känner, man undrar ju varför?
Dom frågar oftast om vem eller vilka som är mina bästa kompisar och undrar hur många djur vi har och vad jag brukar göra på min fritid och det tror jag faktiskt att dom vet vid det här laget eftersom vi tidigare vart väldigt bra kompisar och går i samma klass. 
Dessutom "anonym" är du 10 år skulle vi inte gå samma klass...;)
 
 
 
 

from a brownie to a blondie


from a brownie.. 
 


to a blondie.💕
 
Kommentera gärna vad ni tycker, själv är jag jättenöjd.🌸

köttfärssoppa









Religion - och religionsprov

Hello! 
Idag har det varit en bra dag, inget dåligt har inträffat.
 
Idag i skolan så hade vi två nationella på morgonen i ämnet religion. Det kändes riktigt bra, och var inte speciellt svårt. I religionen är det främst att ha förståelse för de olika religionerna, så man får ju tycka och utrycka sig lite mer, det finns alltså inget rätt eller fel. Sådana frågor gillar jag :) 
 
 
Just nu sitter jag och tittar på världens strängaste föräldrar, kanon bra!
 
Nja, ska nog ta och fixa lite innan pappa kommer hem, då vi ska laga köttfärssoppa tillsammans.
 
Recept? Hittar ni här 
 
Ha det bra.💕

tisdagsregn och mys

Hejsan hejsan! 
Har ni märkt att jag har börjat komma i gång med bloggningen igen. Lite fler inlägg i veckan än det var förut, känns toppen bra att hänga med igen!

Idag har det varit en helt okej tisdag, väldigt tråkigt väder så man blev ju lite deppig. 
Imorgon är det dags för nationella igen, känner mig ganska säker, men måste nog kolla lite på mina gamla religionspapper. Man måste ju alltid försöka, kanske det kommer med en fråga som står i mitt religionshäfte? 

A sleeping beauty.💕

Idag tig jag även sällskap med två underbara tjejer ( vet inte om jag får nämna deras namn, men de flesta i min klass vet vilka jag menar ) med cyklarna. 

När jag kom hem böt jag om till mjukiskläder, satt med läxorna och sedan dess har jag legat under täcket. Mysigt.💕 

Ha det bra.💗


lite blandat

Hejsan! 
Sitter nu här under täcket och kollar på "Mia och Klara", haha. Världens bästa Mia, lika rolig varje gång. 

I lördags så kom min brorsa och hans kompisar hit för årets första grillning. Det var ju egentligen inte riktigt planerat, så det blev ingen sallad eller några potatisbollar till. Men en köttbit och bearnärsås går också :) 

Jag var istortsätt så var jag ute hela dagen med familjen. Vi busade med Peppi, solade och hade allmänt trevligt. Toppen dag! 

Brorsan, Peppi och Robin.💕 

Skolveckan blir väll ganska tuff. Två so prov på både onsdag och torsdag och ett fysik prov idag också. Annars ser det ganska bra ut. 
Nu har vi dock fått ännu fler läxor, vi har fått läxor i ämnen som vi inte direkt brukar få läxor i som musik och idrott. Kommer aldrig ifrån alla läxor!
Men vi närmar oss nu, bara 34 dagar kvar till ett efterlängtat sommarlov, håll ut! 

Nej, jag ska nog ta och äta lite nu. Måste vila ut och vara igång till morgondagen, långdags tisdagen väntar! 

Ha det bra.💕



- spring collage -

Fixade bara ihop ett litet collage med härliga vårbilder jag har tagit själv.
Här hittar ni bilder som hittils har hänt denna vår, 2014.🌸

Underbara vår.🌸

Måndag - torsdag

Hejsan! 
Ja, fredag igen och ännu en skolvecka närmare sommarlovet. 
Om man ska sammanfatta veckan så har den varit helt okej, inga nationella och vi har inte gjort något speciellt heller. 

Skolan
Allt har gått bra denna vecka, vanliga läxor och sånt. 
Denna vecka hade vi väldigt många glosor, närmare 30 st. Men det gick bra iallafall, hade bara två små slarvfel på förhöret! 
Till veckan är det dags för fyra nationella prov igen i SO i ämnet religion, två på onsdag och torsdag. 
Jag är faktiskt glad att det blev religion, för jag tycker att det är ganska roligt att jobba och känna till olika religioner, vad de tror på, högtider mm. 

Geografi och historia räknar jag bort helt. Geografi är roligt, men det är supermånga länder, städer och allt man måste känna till. 
Historia, är jag helt ärligt sämst på. Tycker heller inte att det är roligt och svårt att komma ihåg alla datum och vem som var vem. 

Våra läxor under veckan. 

- krafter, fysik ( till måndag ) 
- europas länder, geografi ( till maj )
- instrumentkännedom, musik ( till vecka 17, veckan efter lovet ) 

Djuren.
Allt har gått bra, med kaninerna och Henry. 
Henry mår lite bättre och är inte lika dålig i magen som han var innan. Han är med uppe lite då och då, när jag har tid och när jag känner att jag vill hålla i min lilla humla💕 ( Henrys nya smeknamn ).

min ängel.💗

Våran busiga peppa.💗

Övrigt. 
Blommorna har börjat blomma och solen skiner, kan det bli bättre? 

Dagarna går rusigt fort, snart står hela sexan och sjunger på avslutningen i juni. Är det inte helt otroligt? 


( "sommarlov" även inräknat lov, studiedagar mm. Då vi är lediga.🌸 ) 

Nej, dags att ta och slöa lite, kolla på "the walking dead" och bara mysa under filten, det är fredag enligt mig. 

Resten av fredagen ska spenderas i soffan, med ett trevligt sällskap ( godis skålen ) och med en underbar familj.💗 

Have a nice friday everybody!💕

RSS 2.0