kalashelg och födelsedagsfirande

Go'kväll allihop!
Både igår och idag har det varit full rulle och mycket att ordna och fixa med, eftersom Lovisa fyllde 11 år igår. Så på morgonen fick hon leta efter paketen som jag gömt kvällen innan, eftersom hon hade förslagit och sagt att hon velat leta efter presenterna, så vi gjorde så. 
Lovisa tyckte det var jätte kul att leta efter dem, och blev särskild glad när hon hittade en stort Nutella burk i ett av paketen, och jag blev inte ett dugg avensjuk faktiskt ( kontigt nog..? ) eftersom jag inte tycker om nutella och allt inom den "smälta choklad" fronten, Nej tack!
 

Lite senare så kom pappas släkt hit för att fira isa, eller ja, några av dem. Vi åt smörgåstårta som "förrätt" och våran egna hemgjorda jordgubbstårta, som var en succe' och fick 10/10 poäng från hela familjen. Den var god ska jag säga! 

Isa fick även presenter där också, b.la ett gigantiskt Pluto gosedjur som var skit go' och gullig. Haha, älskar  alla Disneyfigurerna, speciellt alla inom "Musse Pigg familjen", så söta allihop! 
 
Idag var jag, mamma och Isa inne till stan en stund för att försöka hitta en skolavslutningsklänning + skor till mig eftersom jag fått sådan panik och har varit rädd att allt hade varit slutsålt, men vi hittade iallafall en klänning och ett par skor till mig och lite andra bra och ha grejor till sommaren. 
Sen, när vi kom hem så var det bara att börja med sysslorna, städa till Mandel och Timotej, kolla till resten av kaninerna och gå med Peppi medan mamma och pappa fixade tacos och tårta. 
Förresten, nämnde jag att våra gamlingar Mandel och Timotej fyller 6 år idag. De hade även två syskon till, Tindra och Popcorn "Poppe", som tyvärr nu är borta. Tindra dog förra våren och Poppe några år före.. våra små änglar, vila i frid.♥
Men Timotej och Mandel har klarat sig bra och är väldigt pigga och aktiva för sin ålder, glada små gamlingar.♥
 
Sen så kom mammas släkt och vi hade jätteroligt. Vi spelade kubb, busade med Luva ( mosters hund ) och Peppi och jag, brorsan, Diddi, Sören, Isa och Markus ( kusin ) hoppade studsmatta. 
Vi planerade även för imorgon och jag tror att de flesta av er vet vart jag ska. men för er som inte viste så ska jag och resten av familjen, Diddi, Sören, brorsan och Robin iväg till Göteborg och gå in på Liseberg och jag är så sjukt taggad. Så imorgon vid 07.30 så ska vi träffas vid Ica och sedan åka ner till Göteborg, Liseberg. 
Imorgon då jag får denna månads internet och kan mobilblogga. Annars så kan jag skriva på anteckningar på mobilen, precis som när vi var i Stockholm. Vi får se hur det blir.
 
Nej, klockan börjar bli mycket och jag ska upp tidigt imorgon, så det kanskeka
Så småningom så kanske det kommer upp ett inlägg på vägen till Göteborg imore är dags att borsta tänderna och gå upp och lägga mig.
 
Ha det bra!♥

stockholm 2014

Hejsan igen! 
Nu är vi äntligen hemma igen, efter en mycket varm helg. 
Jag lovade ju en uppdatering i stockholm, men mitt internet tog slut några dagar innan. Men jag tog mig ändå tid att skriva och anteckna i anteckningsblocket på mobilen. så här kommer vår utflyckt i stockholm 23/5 - 24/5 14.
 
Dag 1 - maskinexpo.
Jag vaknade vid 6 och började fixa mig mackor, till både mig och resten av familjen samt fixa den sista packningen. Hela familjen har förberett och fixat hela morgonen, så det tog ett tag innan vi kom iväg. Men vid 8-tiden så började hjulen rulla hemifrån och vårt äventyr började. 
 
Jag hade brett och fixat mackorna hemma, vid 6-tiden och då märker man inte att mackorna har möglat och fått gröna fläckar. Så när vi öppnade matlådan ( efter två timmar i bilen ) , med mina gjorda mackor, är det först då jag inser att mackorna gått ut och har möglat. Så vad skulle då jag och Lovisa äta? 
Som tur var att det fanns en Preem butik lite längre upp, som vi kunde köpa baguetter på. Så jag fick mig en baguett till frukost, och isa fick drickyoghurt och en smörgås hon också.
 
Så efter en timme i bil så var vi framme vid maskinexpo. Klockan är 11.32 och vi rör oss mot entrén. Det är mycket människor och mycket ljud, mycket att se och distraheras av. Konstruering av maskiner, bilar, fyrhjulingar och tillbehör. Vi har sätt massor av maskiner, fyrhjulingar och tillbehör. Det var skitvarmt, och skuggan är en populär plats. Det finnas många stånd med tillbehör, tidningar och allt inom motor/maskin teknik och runt där står nyfikna människor och kollar och frågar. 
Jag har plockat åt mig lite gratis grejor som fanns bland stånden som tex godis, nyckelringen, pennor.. 

Peppi är hur trött som helst. Hon sökte hela tiden efter en skugga, där hon kunde slå omkull sig. Hon vill alltid ha vatten och får anstränga sina små ben ordentligt. 
Såhär såg hon ut när hon väl fick slå omkull sig medan pappa kollade i stånden och pratade med personalen


 
Isa provade att sitta i nästan alla maskiner, speciellt de små. Hon tycker sådant är intressant och kan köra maskin utan problem. Jag och mamma höll oss mest i skuggan, med Peppi. 
Sedan så satte jag & Isa ( och Peppi ) i en gigantisk skopa, som antagligen tillhör en stor maskin. 
 
 
Nu har vi bara lite kvar på maskinexpo. Isa skulle åka någon slags lift och pappa skulle kolla på ett par grejer. 
 
Ses så länge!♥
 
Hej igen! 
Vi hade precis kommit till hotellet, och måste säga att det är väldigt fräscht och fint här. 
Vi bytte bara om innan det var dags att gå ut och åka in till stan för en liten runda på plattan och gamla stan. 
Vi åkte tunnelbana in till gamla stan och utgick där ifrån. Först en liten "Peppirunda" på gamla stan, och sedan fortsätta ner mot city för en liten runda för att hitta någonstans att äta och kolla lite i affärer ( om det nu är öppet.. ). 
Vi hittade iallafall ett kanonbra kebab ställe, som hette "Mega Kebab" eller något liknande. Allt var jättegott, och givetvis smakade allt lite bättre när man var hungrig. ;) Jag och isa gick även in på b&j butiken och köpte oss en varsin bägare på gamla stan. Mums!☺️
 
Sedan så gick vi ner till plattan, och gick in på Kappahl som fortfarande var öppet. Så jag provade skolavslutningsklänningar, men hittade inget som passa. Jag, isa och mamma får väll helt enkelt åka in någon dag till kulan och handla lite. 
 
Dagen har varit skitvarm och somrig. Jag har gott i shorts och Linné hela dagen. Vi har haft roligt, och sätt mycket/träffat nya människor, och djur.. Peppi har t.ex lärt känna massor av nya vänner, våran modiga lilla stadshund.♥
 
 
Nej, imorgon väntar Malmköping, så det är bäst att jag sover nu.
 
Hejdå.♥
 
Dag 2 - Malmköping.
Godmorgon! 
Idag vaknade jag vid 7 och tittade på tv en stund. Sen så var det dags att sätta igång dagen med en dusch och åka bil till Malmköping. 
Frukosten på hotellet var hur god som helst, och det fanns en hel del att välja på. Mängder med mackor, flingor, frukt.. Gott var det iallafall. 
Bjuder på några frukostbilder ;)

 
Innan Malmköping så skulle vi åka och kolla på skor till pappa vid kungenskurva. Så vi gick in i en av skobutikerna och han köpte sig ett par. 
Efter det så gick mamma, jag och isa in på en outlet affär. Jag prövade hur mycket kläder som helst, och mamma köpte två v ringade basictröjor till mig. 
Sedan uppstod en liten katastrof. När vi hade betalat så sa jag "var är min väska?" och jag var hur säker som helst att jag hade haft med den in i omklädningsrummet. Så frågade mamma "var har du mobilen och plånboken då?" "I VÄSKAN!". Jag fick totalpanik och jag blev så himla rädd, plånboken och min mobil låg ju där i. 
Men det slutade med att pappa sa att väskan låg i tryggt förvar i bilen, så jag hade glömt att ta med den in i affären. *pust* vilken tur vi hade! 
 
Sedan så satte vi oss i bilen och åkte iväg till Malmköping, ca 1 timme ifrån kungenskurva.  
Det var väldigt varmt ute, ni vet sådan här åskvarmt och klibbigt. Men vi fortsatte i värmen iallafall, och promenerade runt på marknaden. Isa köpte marknadsnougat, jag köpte sega råttor, mamma köpte lite porslin och pappa köpte en morsdagpresent till mamma. 

Det fanns även en kaninutställning där våran kompis Sara ställde ut sina kaniner. 

 
Sedan efter en tur på marknaden var det dags för mat. Jag var grinig, pga av värmen och mitt tålamod var minimalt. Så var ända liten grej som står i vägen och jag exploderar av ilska. Så då blev maten ett problem, vi hade hittat en pizzeria , som låg mitt i solen. Jag var ju givetvis hungrig så jag envisades med att vi skulle in dit. Men resten av familjen sa att det skulle bli väldigt varmt, eftersom det var plåttak och plåt reflekterar solljus bra. Så vi bestämde oss att fortsätta, med en lagom irriterad och grinig Linnea efter. 
Men allt ordnade sig tillslut. Vi satte oss i bilen och körde ifrån Malmköping och försökte leta på en annan pizzeria. Så efter ca 30 min i bilen så hittar vi ett bra ställe där de serverar kebab och pizza. Hela familjen gillade maten och alla blev på bättre humör och fick lite mer energi. 
 
Sedan så satte vi oss i bilen och började åka tillbaka till Degerfors.
Det har varit riktigt varmt denna helg, både dag 1 och 2. Solen har stått mitt på himlen och alla har fått gått och ansträngt sina ben ordentligt. Det har varit riktigt härligt att bara komma iväg lite, även fast vi har gjort mögliga mackor och tappat bort väskor.. Jag tycker ju att allt inte alltid ska gå som en dans. Personligen tycker jag att det är roligare att läsa bloggar/böcker som innefattar lite problem, men det är kanske inte alla som tycker så, men jag skriver så för att det ska bli lite roligare att läsa :)
 
Hoppas ni gillade detta inlägg♥
 
 

Henry 2 år & skolan

Hej på er!
Nu är snart söndagen slut och imorgon börjar ännu en hård vecka i skolan, *pust* månaden maj är en riktigt stressig månad, med nationella och allting som ska avslutas.. 
 
Iallafall, i fredags så gjorde jag mitt Europaprov på alla europasländer och huvudstäder. och det kändes riktigt bra, och det är främst skönt att ha det ur vägen. Men jag har ju fortfarande en stor läxhög som ligger och väntar på mig, hehe.. 
 
Veckan blir som så att på tisdag så fyller henry 2 år, lilla lilla gubben. Det märks verkligen att han har blivit en liten tonåring och har lite humörsvängningar ändå, även fast han är kanin så märker man av det. men han är fortfarande en liten pluttis i mina ögon, och han är fortfarande lika mysig och bara finns där och lyssnar när jag är ledsen. Han är dutig på att bevara mina hemligheter och lyssnar på mig, även fast jag inte får något svar. 
Han ska firas med äppeltårta (med äpple, pellets och gräs), vara utomhus i buren och mys. Grattis i förskott min lilla ängel.♥
 
En trött Henry efter att ha varit ute i solen.

På onsdag och torsdag så har vi matteprov på både bok 6a och 6b, det är alltså det sista vi gör i matten ( bortsätt från problemlösningen som vi ska börja på när matten är avslutad ) och sedan har vi musikläxan tills onsdag. Jag lär ju ta tag i båda efter det här inlägget iallafall, innan jag "råkar" glömma bort det igen.. ;)
I tosdags så hade vi friluftsdag och på morgonen var jag helt otaggad och nervös, helt ärligt så ville jag bara slippa denna dag. Jag hade en knut i magen när jag gick till skolan och trodde att denna dag skulle gå åt skogen.. 
Men så blev det verkligen inte, bara när vi kom igång så löste sig klumpen och jag blev både taggad och peppad. jag och fyra andra i min klass var gruppledare över en härlig grupp, och jag hade jättekul. 
Sedan så var det dags för brännbollen mot lärarna, och det var den jag varit nervösast för under hela morgonen. Jag vet inte varför jag blev så nervös, för det gick ju toppen och alla peppade varandra. Matchen slutade med att vi vann över lärarna. Gud så roligt det var, och jag vill redan nu spela en till match mot dem.
Varför vara så nervös över någonting som gick toppen? Denna dag gick ju kanon.
 
Japp, då är det maskinexspo på fredag och jag längtar fruktansvärt mycket dit. Bara tanken av att vara ledig från skolan en fredag och åka till Stockholm med familjen på en weekend är helt amazing. Ska bli jättekul att Peppi följer med också. Första sommaren med hund igen ( förra året hade vi ingen hund och sommarn före det hade vi en sjuk Alba ) och det ska bli skitkul att Pepp (<-- Peppi's smeknamn ) ska med och se något nytt denna första sommar med oss. Hon är ganska van vid stan och mycket folk, men hon måste fortfarande vänja sig. Dessutom är hon inte så gammal än, och det är väldigt bra att hon vänjer sig vid att åka bil och följa med lite längre bort. 
 
Peppi, lilla fröken busfrö.

Jag kan inte lova er en updatering varje dag i Stockholm, men jag ska försöka spara mitt internet och göra en slags bildbomb över dagen. Men det beror på hur mycket jag använder mitt internet, vill ju lyssna på musik i bilen på vägen dit också. Men lovar att försöka hålla mig ifrån internet på mobilen denna vecka och spara det lite.
 
Nej, nu väntar läxorna och kvällsmat. Dagen avslutas väll med tv eller dator. 
 
Ha det bra!♥

Stockholm och uppdatering

Hejsan!
Idag har det varit en helt vanlig måndag som flytigt på bra. Jag har varit hemma några timmar och kände att det var dags att uppdatera er lite eftersom det var några dagar sedan sist. 
 
Alla nationella i sexan är nu överstökade, vi gjorde det sista i onsdags och nu behöver jag vänta ända tills nian innan jag behöver göra de hemska proven igen. Så skönt!
Proven var i biologi och det var det jag ville ha i nationella. Fysik och kemi är inte riktigt min grej, och speciellt inte teknik. Det är alldeles för komplicerat för min smak. 
 
Henry får lagom mycket tid om dagarna faktikst. Ibland när jag känner att läxorna tar över lite, brukar jag ta en paus och ta upp honom en stund. 
Tråkigt nog så finns det ingen tid till hinderhoppning nu, det är dåligt väder och tiden räcker inte till.
Och ja, man kan hoppa inomhus också, men varken jag eller henry tycker att det är roligt. Ute ska det vara enligt oss. Det känns mycket somrigare och mysigare att hoppa utomhus, speciellt när solen skiner och man inte har några aktuella läxor. 
 
Nu börjar nedräkningen till Stockholm, och för er som inte visste det, ska jag och resten av familjen tillbringa en hel helg i Stockholm. Första dagen är det maskinexspo och titta gå och titta på maskiner hela dagen, samt en motorcirkus som vi såg förra året också. På kvällen blir det kanske en liten tur på stan och dag nummer 2 blir det en marknad i malmöping.  
Det är riktigt kul att bara åka iväg sådär med familjen, och bara hitta på något. Man behöver inte åka speciellt långt, man behöver bara hitta något hotell och t.ex ta en weekend någonstans. 
Vi hittar på sådana utflyckter lite då och då, vi brukar t.ex bara ta en weekend i Stockholm för att umgås och se något nytt. 
För er som undrar, så ska Peppi givetvis med. Vi har hittat ett hotel som man får ha med sig hund på. 
Smidigt och bra, och det ska bli roligt att hon också följer med och ser något mer än skog och samma promenader. En liten upptäcksresa går säkert bra för  Peppi♥
Intresserade av hotellet? Klicka Här
 
Nej, nu väntar plugg och pannkakor. En mysig kväll blir ett perfekt avslut på dagen. 
 
Ha det bra!♥

smoothie -banan & jordgubb♡






bloggtisdag & Henrys framsteg

Hej!
Ja, en vecka sedan förra blogginlägget, vad händer med uppdateringen? 
Jo, såhär är det. Under den senaste tiden har jag alltid tagit läxorna först, och när jag är klar med läxorna, så har jag inget intresse och ingen inspiration, så fortsätter detta, varje dag. Men det ska det bli ändring på! Ny blogg dag, tisdagar! 
Jag vet inte varför egentligen, men varje tisdag ( om jag inte är bortrest eller annat som hindrar ) kommer det komma ett blogginlägg och jag ska försöka hålla mig till den planeringen. Så räkna med iallafall ett blogginlägg i veckan. 

Idag i skolan så var det dags för två nationella prov i biologi, och jag var inte alls nervös, konstigt nog. Men jag tycker att biologi är roligt och har helt enkelt lätt att förstå och lära mig det. 
Men iallafall, proven gick bra och jag var väldigt nöjd med min insatts när jag gick ut genom dörren påväg till matsalen. 
Annars så har dagen varit lugn, denna tisdag var väldigt positiv och jag är på topp idag! 

Hemma så var det läxorna som väntade, men jag var lika glad för det, haha, till och med läxorna? Vad händer egentligen med mig? 
Inga sura miner här inte!
Men det känns riktigt bra, tog tag i alla mina läxor och gjorde bra ifrån mig. Super skönt att äntligen komma ikapp med läxorna. 


Henrys hoppning går framåt med stora steg, men det är synd att jag inte kan hålla på med honom varje dag, det är liksom då han tappar och glömmer bort hur man gör.. 
Men han är snart på benen igen och kommer efter en stund ihåg hur man gör. 
Min taktik är jag och Henry kör på samma nivå hela tiden, vi börjar alltid med en bom och när han kan hoppa det utan problem så lägger jag dit den andra bommen. Och när han kan det, så jobbar vi på att få det att se så snyggt ut som möjligt, samt kunna få till det där med baktassarna. 


Vädret idag har verkligen varit dåligt, det har regnat och varit kallt, men har absolut ingen effekt på mitt humör idag.
Men i helgen har de lovat strålande sol och upp mot 20 - 25 grader ute. Vi får verkligen hoppas att det håller, jag vill ha en fin helg! 

Nej, nu ska jag äta lite kvällsmat och sedan blir det väll tv tittande resten av kvällen, är trött och sliten efter proven idag. 

Ha det så bra!💕

RSS 2.0