nationella prov

Som ni säkert vet så hade jag och två killar nationella prov i svenska, muntligt. Eftersom jag inte fick börja så blev jag ännu mer nervös en vad jag var från början. 
Båda killarna pratade på jättelänge och verkade inte alls nervösa. Ena killen pratade typ i 5 minuter och det var ju jätte bra. När det var min tur så blev jag nervös och det hörde man på min röst också. Jag hackade och visste inte riktigt vad jag skulle prata om. Jag hade heller ingen aning om hur lång tid det tog. Vår tid att prata var 2 eller 3 minuter ( jag kommer inte riktigt ihåg ) men jag tror att jag pratade lite iallafall..

Men när vi skulle lyssna på texten och svara på diskussions frågor var det lättare. Jag ( personligen ) tyckte då att jag pratade på en hel del och kom med egna tankar och idéer och höll givetvis med killarna. Men jag tyckte det var lättare att vara med att diskutera än att stå där framme och bli röd om kinderna.. Haha, så kändes det faktiskt.


När jag kom hem ( typ 15.40 ) satte jag mig ner och åt och gick jag upp till mitt rum och gosade ner mig under täcket och bara slappade. Och jag låg och blippade på mobilen i ungefär två timmar innan jag kollade vad klockan var. Då började jag med engelskan ( som vi har imorgon ) och det var ingen stor grej liksom, läste texten och gjorde glosorna några gånger samt skrev in some things i min kalender ( hemligt skolvapen under veckan ) och klottrea lite där! 


Imorgon ska killen ( har fortfarande inte frågat om jag får nämna hans namn) men mig hem och det verkar som alla tror att vi är tillsammans. Alla i klassen ( nästan ) tror att vi är tillsammans och det tror de i Lovisas klass också.
Okej, jag säger det en gång för alla, vi är inte tillsammans. Har ni förstått det nu? Är det inte okej att vara tjej och umgås med killar och tvärtom? Jag vill kanske inte vara med tjejer hela tiden och så jobbar jag bättre med killar. Så kan ni gärna sluta att säga det och era "väldigt roliga" skämt om mig och killen? 


Måndag & tisdag

Hejsan! 
Jag vet, jag har inte bloggat på nån dag nu och det beror på att jag inte har haft något intressant att berätta för er, och så har jag inte orkat sitta och blogga en halvtimme varje dag. Men nu så ska jag berätta lite om både måndag och tisdag!

Igår så var det väll en normal dag, och min lilla lista stämde inte riktigt. På nolektionen så jobbade vi inte mes projektet jag pratat om, utan det blev väll att jobba i boken istället. Det är väll inte det roligaste att göra, men det kräver inte så mycket arbete ;) 

Igår så blev även jag och några kompisar sams igen eftersom vi har haft ett stort bråk, men nu har vi lagt det bakom oss och blivit vänner igen.
På torsdag följer min killkompis med mig hem, och nej, vi är inte tillsammans om ni trodde det. Men vi ska iallafall va lite mer utanför skolan, för annars umgås vi ju bara där.

Idag så jobbade vi och hade ett oförberett prov i hinduismen som vi jobbat med i lite drygt två veckor. Tror ni att jag kom ihåg allt? Absolut inte, jag är sämst på att komma ihåg sådant. Min hjärna är fylld med annat som jag sitter och dagdrömmer om, men hinduismen fick hamna i pappersstrimlaren ( vilken fantasi :) ) 

Imorgon så fick vi i klassen reda på att tolv av oss skulle ha ett ( två egentligen ) nationella prov i svenska, muntliga. Och givetvis ska jag och två killar ( + två lärare ) göra provet direkt på morgonen och det känns piss. Kommer inte komma ihåg någonting och allt annat, och så missar man musiken också. Jag som tränat hela lovet på isa's gitarr för att lära mig "björnen sover" utantill, det fick man ju nytta av.. 

 Gottit med kvällsmat💗


 
Annars har jag suttit med mitt headsett i öronen och kollat på sådan här, läxor av alla möjliga slag. Gjorde klar svenskaläxan ( tills torsdag ) och gjorde/läste texten i engelskan ( till torsdag ) men no väntar jag lite med tills killen kommer, han vet väll iallafall mer en vad jag gör ;) 

Ha en trevlig kväll💗

kaniner vid datan

Har inte gjort ett skit idag mer än att suttit vid datan,  kollat på pewdiepie och spelat Sims. Haha, jag är riktigt lat och trött igen, känner mig lite täppt i näsan och är ganska varm, puh, hoppas att jag blir sjuk, för det vill jag ju inte, Det är ju lov!
 
Har även gosat med både Henry och Lukas idag, flera gånger eftersom jag och isa vill ha lite sällskap som vi kan gosa med medans vi spelar, för man vill väll inte spela utan att ha någon liten mjukis att gosa med💕
 
 Dock så blir man lite trött när alla håller på att busa och leka vid en hela tiden. 
Henry fäller så mycket nu och det är små pälstussar på alla mina kläder och i sängen, * pust * det har inte blivit bättre med hans fällning heller, och visst, vi fick bort en hel del när vi badade honom, men långt ifrån allt. Men han har iallafall blivit av med den känsliga magen vilket är skönt, och han har även hittat ett nytt godis, ICAs cornflakes, mitt lilla matvrak💗
 
Haha, han ser lite skräckslagen ut, men det är han inte egentligen) och här har vi sötnos nummer två, dock inte lika duktig på att koppla av men att hoppa och skutta och bita på täcket är mycket roligare säger mjukas ( <---smeknamn ). Bara du inte biter sönder något så är det okej💗
 
Imorgon så får om jag ska hitta på något, det beror på om pappa plogar snö eller någont annat som förstör. För det är nämligen tänkt att jag, isa , mamma och pappa ska åka in till badhuset, men det återstår att se. 
 
Ha det bra👋

Världens bästa💗

Dagen har varit en perfekt start på sportlovet, eftersom jag har åkt in och shoppat med diddi, världens bästa stora syster. Vi hade jätte kul ( eller jag iallafall ) och jag hittade en del fynd. Berättade även en sak till diddi och kände mig mycket lättad att jag fick ut det tillslut. Vi åt på "the coffee" där vi åt en varsin baguette, och vi kladdade en hel del faktiskt, tur att ingen märkte det..☺️

Jag vill absolut inte skryta, men jag har världens bästa stora syster och bättre går inte att få tag i. Hon är en av de få personer man faktiskt kan prata med, om allt. Hon sa att om de var taskiga mot mig igen så skulle jag messa med henne, eftersom hon är en äkta syster som vet hur sådant fungerar. Så hon finns alltid om jag skulle behöva henne och känner mig förvirrad. Sorry.. Fick den bästa syrra man kan ha, och jag har det äkta exemplaret och ända💋

Här är de sminkrelatetade grejerna jag köpte.❤️


knäckkakor❤️




Henrys dag?

Idag har det varit en helt vanlig torsdag, många ämnen, mycket information och en hel del stress. 
På slutet av dagen vid halv ett till tre så hade vi först so, och jag jobbade med killen ( som jag brukar jobba med ) som vanligt, vi jobbade på bra och blev nästan klara med Frankrike i Europaboken ( vi har det som extra om vi är klara ). Sen så hade vi ett förhör eller ett slags prov på Frankrike, kände mig lite osäker men vi får väll se hur det går.

På slutet skulle vi titta på filmen "trust" men så blev det inte. Vår lärare sa att b:arna hade tyckt att det var obehagligt och det skrämde upp dem, så vår lärare sa att vi skulle vänta tills hon hade sett hela filmen och göra en bedömning där ifrån. Om vi ska se den eller inte, men jag tyckte att det var lite orättvist att vi inte ens fick chansen att se lite av filmen, men jag får väll titta på den på datan eller liknande.

Hemma så badade vi och fixade iordning Henry lite, eftersom han var så pälsig och lös i magen. Så vi började med att fixa till/klippa bort bajset och sedan så badade han lite och det gillade han verkligen inte, men så som han såg ut så fanns det inget annat val. 
Vi klippte även klorna och stor städade hans bur. Åå, skulle också behöva få en sådan "relaxing" som han fick, alla gör allt åt en, haha, nej, men det får jag helt enkelt fixa till själv ☺️

Just nu så kollar jag på "cyberbully" vilket är en riktigt bra tjejfilm. Hajfilmerna har jag tröttnat lite på, har ju sett Jaws några gånger nu och det är typ den ända vettiga hajfilmen med bra kvalité. Haha, min brorsa är väldigt petig med sånt när jag säger att jag har hittat en nyfilm. 😄

Usch vad träligt det var i handduken!💋


Raggis o cool💋

Ha det bra så länge!👋

söndag

Idag år det tråkigt nog söndag, och jag har i stort sätt gott i pyjamas hela dagen. Så mysigt, men väldigt segt och det gillar jag väll inte, men vissa dagar ska bli sega, för man kan ju inte alltid vara så allert och pigg varje dag (?). 

Men på kvällen så tog jag mej tid att träna och visst, jag är väll inte så sportig av mej, så jag började träna ( eller iallafall försöka ) yoga, och ja, med skön mysik och lite fokus så blev det riktigt avslappnande, och jag ska försöka göra det varje dag, men vi får väll se hur det går.😉

Och om en vecka så drar sportlovet igång. Och det ska bli jätte skönt, för jag känner verkligen att jag behöver en liten paus från skolan. 
Som tur är så har vi inga fler nationella prov eller prov överhuvudtaget, vilket är väldigt skönt, men jag förväntar väll mej ingen lugn vecka heller, så det gäller att ligga i och hinna klart med allt denna vecka. 
Jag har väll ingen vidare planering för sportlovet, men jag och diddi kanske ska iväg och shoppa igen, men somsagt så är det inget bestämt än. Men annars blir det väll bara en lugn och skön vilovecka❤️





lördag

Sen senaste inlägget har jag tittat på film, suttit vid datorn och hjälpt till med maten, skalat potatisar till kotletterna som mamma och pappa gjorde iordning. För idag skulle min bror och syster och deras pojkvänner och flickvänner hit och äta, för att ha en liten födelsedags fest för Jimmy som fyllde 23 i torsdags. Vi pratade och hade trevligt.😄

Lite senare så kom mormor och morfar för att fika lite, vi pratade om tapeterna och hur rummet var tänkt att se ut ( vardagsrummet ) och pratade även om hur bra vi tyckte att golvet blev. Eftersom både golvet och klinkerna runt spisen blev klara här om dagen, så målarna kommer på måndag ( så som jag har hört ) och ska börja tapetsera och fixa lite här inne, så det närmar sig med stormsteg och måste säga att jag är sjukt nöjd hittills!

Sen så gick vi ut i badtunnan och pratade lite och njöt av slutet på lördagen, som man ska göra, eller? Det gjorde vi iallafall, och det är så mysigt.

Nae, nu ska jag sitta och mysa lite framför mello, och äta ännu mer godis, Hur avslutar ni er lördagskväll?❤️





fredag

På hemkunskapssalen idag så lagade vi pasta med skinksås ( se tidigare inlägg för bild ) och det var riktigt mumsigt! 
Jag och Cassie är som vanligt kungar i köket ( vi vill inte bli kallade drottningar ) och regera över både pasta och skinksås, dock så ville ketshupen inte arbeta med oss ( haha, vad håller jag på med? ) så vi lånade killarna bakoms istället, mohahaha, evil plans och nasty häxdrycker är det jag och Cassie experimenterar med på dagarna ;)

Innan no lektionen gick jag och gänget till bowlan för att köpa godis eller något annat gottit. Jag köpte fyra tarangona, och det var helt klart värt det, för vem vill inte sitta och äta godis när man väl får chansen?

Ni lektionen hade jag inte sätt fram emot precis, men den blev ganska lugn, sura och irriterade läraren kom inte fram idag vilket var skönt.
Vi fick kolla på filmer ( om elektricitet såklart ) och fick ett pluggnings pass att plugga till provet på, som vi ska ha om en månad ungefär. 
Jag bestämde mig för att inte ta hem provet ( för man var inte tvungen ) för ja, varför skulle jag göra det, det är för fan FREDAG!

Imorgon kommer det en ***** ** ** ******, så glöm inte att kika in bloggen imorgon:)

Nae, ska nig chilla lite idag, sitta vid datan och bara ta det lugnt.

See you

Pasta med skinksås♡




dagens citat




torsdag

Har varit hemma några timmar nu och har somsagt inte gjort ett skit, har väll inte känt mig så bra. Skulle kanske har varit med Cassie, men jag kände mig ju inte perfekt efter dagen, vill ni höra om dagen? Fortsätt att läsa!

Vi hade två nationella prov idag, ett läsförståelse och en argumenterande text om " djur på cirkus " som var årets tema. Läsförståelsen gick väll bra, tror jag, men man kan ju inte vara helt säker.. 
Den argumenterade texten hade vi en timme på oss att göra den. Och ja.. Jag blev klar på tjugo minuter, och så får man ju inte sluta arbeta med den förrän tiden är ute, så hade fyrtio minuter på att inte göra ett skit, och när man känner att dagdrömmarna bara kan komma så vägrar de. Jag menar, vad tog drömmarna i tisdags vägen? När man vill att dagdrömmarna och tankar ska komma så gör de inte det, fan. 

Imorgon är det fredag ( wieii! ) och då är det dags att åka ner till valla igen. Som vissa inte vet så hade jag inget internet på hela januari månad, men nu har jag fått ett nytt inkl så jag kan blogga igen. Ska försöka att inte använda så mycket internet, men det är väll det jag gör på mobilen, så det är ju inte så konstigt att mitt internet tar slut så fort.

Me and my lovely friday

Ha en fortsatt trevlig kväll my loves

dagens citat




dagens citat

 

saknar mig själv?

Idag har det varit en helt vanlig onsdag, och nej, inga gitarrer i huvudet på musiken idag, haha ;) 
 
På idrotten så körde Anna helt slut på oss, vi körde nämligen cirkelträning, där var nämligen lite situps och armhävningar och andra saker som jag absolut inte skulle göra frivilligt. hahaha ja, det är helt okej att kalla mig latmask, för det är jag faktiskt, sportar inte och gör inte ett skit på dagarna mer en att sitta vid datan och plugga. Samma sak från måndag till tosdag, för på fredagar spårar det ut lite..
 
Iallafall, imorgon är det ju dags för två nationella prov igen, ser väll inte precis fram emot det om jag ska uttrycka mig så. Visst, vi missar ju massa tråkiga ämnen som matte osv. Men nationella prov är väldigt jobbigt att göra och det är mycket som måste sitta kvar där inne i skallen, men givetvis kommer mina små dagdrömmar farandes genom luften och tränger sig in istället när jag sitter och tittar ut genom fönstret.
I tisdags så tänkte jag på hur mycket jag saknade när jag och cassie var i stockholm och hade jättekul och vad andra tycker om min hårfärg eller om de saknar mitt blonda jag, men främst har jag tänkt på hur mycket jag saknar mig själv, innan någonting hände. Och jag vet inte vad jag har gjort med mig själv, men det är något som jag saknar. 
 
ha en fortsatt trevlig kväll.♥

Nationella prov.

Nu sitter jag framför datan och försöker koppla av efter en slitsam tisdag, och ja, det har varit väldigt tufft och hårt. 

På morgonen så hade vi nationella prov, och Gud vilken press! Man var tvungen att sitta hela tiden ut. 
På morgonen hade vi läsförståelse, väldigt lätt, inga speciella svårigheter. Vi läste texterna "kameleontpojken" och "guldfiskfen" och svarade på frågor. 

På rasten så tog nästan alla något att äta. Jag hade packat ner mig en dubbelmacka med lite skinka ( kom jag ihåg det? Nytt rekord isåfall ) och det behövdes verkligen. 

Nästa prov var att skriva. Det var riktigt jobbigt, liksom kände mig inte riktigt nöjd. Kändes bara som tomma ord, inge roligt alls, och det var ju inte värsta bästa ämnet att skriva om heller. Temat för alla prov iår var " vilken cirkus! ". 

Nu är det gjort, nu vet jag hur det känns. Och om jag ska vara sån så var det ju inte farligt precis. Men visst, det är ju klart man är nervös, jag började tänka på mina betyg och oroa mig för nationella prov redan i somras, vilket känns skit onödigt nu. Varför skulle jag vara så orolig när det var flera månader kvar, och mitt på sommarlovet? Kunde jag inte bara tagit det lugnt istället för att vara orolig för något i onödan? Jag fick godkänt i alla ämnen och nationella proven får vi väll se hur det går, men det kändes bra. Så vad ni än gör, ta allt som det kommer, enjoy life :) 




dagens citat

 

Boktips!

Hejsan! 
Cassandra gjorde ett inlägg som hette tips, då tipsade hon om en film och gav den recensioner. Jag tyckte att inlägget var riktigt bra, så jag tänkte göra en sådan.
Cassandras blogg hittar ni här♥.
 
 
Denna bok heter "bff simma eller sjunka " och det är en riktig tjejbok. Det handlar om två bästisar som ska börja på en ny skola. Jas hittar två nya vänner som hon hänger med allt oftare. Ellie blir  svartsjuk. Boken är skreven i preteritum ( då tid ). Boken skulle mycket väl kunna vara sann, eftersom det brukar bli så när man byter skola eller kommer ner till sjuan ( högstadiet ). 
 
Baksidan: jag och min bästis Jas ska börja i en ny skola och jag är rädd gör en massa olika saker... Som att jag ska se urtöntig ut i min gigantiska skoluniform... Att jag ska bli retad för mitt urlöjliga efternamn... Och att jag ska gå vilse på väg till lektionerna! Och jag kommer säkert vara en av de yngsta ( och kortaste ) på hela skolan. Men min största, värsta skräck är att JAS ska fatta att jag inte är häftig och skaffa sig en ny bästis. 
 
Författare: Holly Robbins ( översatt av Sofia Pettersson ). 
Antal sidor: 154 sidor.
Från: tjejklubben Girl:it
 
Recension: boken är väldigt bra och är en bra bok för tjejer mellan 11 - 13 år. Ellie stöter på en massa problem och gör allt för att inte förlora jas. 
 
Betyg. ★★★★★ 
 
 

speciellt just nu.

Nu tänkte jag göra en " speciellt just nu " eftersom jag har lite saker som kommer ske/är påbörjat här hemma, men det kretsar även runt skolan.
 
Just nu så håller vi på att göra om hela vardags rummet. Vi var väldigt trötta på de gamla gula tapeterna och på det mörka golvet, så vi bestämde oss för att frächa till det lite, så vi rev ut allt och började om från noll. Jimmy ( min brorsa ) och pappa jobbar mest på vardagarna med att bl.a byta väggar, golv osv.
Dom har gjort klart väggarna, hel vitt en så länge ( vi har inte tappetserat ännu vilket är ganska självklart ) och de är klara med ena delen av taket också, helvitt där också. ( ni som har varit hemma hos mig vet hur det ser ut just nu ).
Pappa och Jimmy ska väll göra klart resten av taket någon dag, samt börja på golvet. Men det är absolut ingen stress, för det viktiga är ju att det blir bra, men lite ivrig är man väll alltid? 
 
Imorgon gör alla sveriges sexor sitt första nationella prov i svenska ( bortsätt från proven i trean ) och jag är väldigt nervös, för jag vet ju inte hur det är ännu. Direkt på morgoen ska vi ha ett lästförståelse prov. Jag personligen tycker att jag inte är så bra på läsförståelse, men ja, det kommer förhoppningsvis gå vägen, för man vill ju inte hamna i diket ( vilken humor ) ;)
Anette gav oss lite tips som kan vara bra att tänka på såhär innan provet/proven.
 
- Gå och lägg dig tidigt, så du är väl utvilad till proven.
 
- Ät en ordenklig frukost, för det bränner mycket energi under proven.
så då är det bra att ha lite guldpengar i kistan.
 
- Hoppa över frågorna du inte kan, så sparar du tid. ta de frågorna
du är säker på först, så hinner du klura lite på de du är osäker
på, istället för att missa de du kan.
 
- Om det är många rader på en fråga, så vet du att det ska vara ett
långt svar och om det är en liten rad så kanske det bara ska vara 
ett ord.
 
- Ta med dig något att äta. Det blir långa pass och lektioener under 
nationella prov, och då går det åt mycket bränsle. så ta med en 
macka eller en frukt, som du kan äta på rasten.
 
Just nu sitter jag i soffan med ett glas oboy och taggar inför provet imorgon. längtar så till sportlovet, skulle verkligen behöva en paus från skolan, för det är något jag gärna skulle vilja. Men det är bara att kämpa på, det är bara någon enstaka vecka kvar.♥
 
 
 
 
 

bloggar jag följer

Hejsan! 
Nu tänkte jag göra ett inlägg om bloggar jag följer. Så här kommer dem.
 
Bloggar.
 
- Cassandras blogg. Cassie uppdaterar ofta och gör interessanta och roliga inlägg, som gör det mycket roligt att läsa och givetvis så ser jag vad hon gör på dagarna, eftersom vi inte ses lika mycket på fritiden. Hon har även egna ideer som ger mig insperation.♥
Cassandras blogg hittar ni här 
 
- Epicfaiil. epicfail, eller Moa som hon heter har väldigt fin redigering och lägger ner mycket tid på sin blogg. Hon visar även olika designer eller vad man nu ska säga på sin blogg, hur man får en pil till toppen tex. Hon förklarar på ett bra och förståligt sätt, så man ska förtså hur man ska göra.♥
Epicfails blogg hittar ni här
 
- Amalias blogg. Amalia uppdaterar dock inte lika mycket, men det syns att hon lägger ner mycket tid på att fota/fixa till inläggen. Hennes design är väldigt enkel, men ser sjukt bra och lyxig ut. Hon tar även sjukt fina bilder med perfekt fokus.♥
Amalias blogg hittar ni här ♥
 
- Satus blogg. Satus blogg är absolut min favorit blogg. Hon skriver om sin vardag och om sina 5 barn. Hon skriver det väldigt i dagboks form, så hon berätta det mesta om vardagen kan man säga. Satu och hennes familj hittar alltid på spännande saker som sker i vardagen. Så tummen  upp för Satu och hennes blogg♥
Satus blogg hittar ni här
 
 
 

hejsan

Idag är det söndag, tråkigt nog ( som ni säkert vet ). 
 
Idag åkte jag till cassie, och var med både henne och mi. Vi gjorde egna fiskespön och gick och fiskade, dock fick ingen av oss napp, vilket inte var någon överraskning. Så vi utforskade vid cassandras pappas dammar istället, kan ju säga att alla blev blöta. Jag var nära på att ramla i när jag skulle knäcka av en gren, som tur var det bara tippen på foten som blev lite blöt. Men alla hade väldigt mycket snö i skorna, jag i mina uggs, hade enda upp till kanten med snö. 
 
När vi kom in så tittade vi på film, kommer dock inte ihåg var den hette, men den var ganska läskig och då kan vi snacka läskig, för jag vågade knappt gå på toa själv ;)
Medans vi tittade på filmen åt vi pannkakor, smörgåsrån, äpple, popcorn och glass. Givetvis inte allt på en gång, om ni trodde det. Men vi åt i omgångar, för jag var tvungen att ha något att äta när jag såg filmen. 
 
Har inte några ider om vad jag kan blogga om, så om ni har några förslag/önskemål så är det bara att skriva det i kommentarsfälten.♥
 
 
 

djurplågeri

Idag tänkte jag prata lite om djurplågeri, för ja, det finns överallt, även här i Sverige. Och innan jag börjar så är detta MINA åsikter, för jag har väldigt starka känslor för sådant.
 
Angora kaninerna har ju en väldigt tjock och mjuk päls, som ni säkert vet. Kaninerna nere i Kina sitter i jätte små gallerburar och väntar på att deras päls ska bli avryckt. De sätter fast de stackars angora kaninerna i alla fyra tassar och drar av pälsen, och kaninen skriker och de har ingen päls kvar efter detta. Sedan gör man kläder av pälsen och levererar det hit och säljs i våra klädbutiker. Detta gör mig så sjukt upprörd, jag menar varför just dra av pälsen när det finns klippmaskiner? jo, för att pälsen blir mjukare då, men alltså, spelar det egentligen någon roll hur mjukt det är? Kan dom inte bara klippa pälsen, för det skadar ju inte kaninen? Blir så himla arg, tänk er, att hälften av kaninern är honor, givetvis parar de dom och så föds det små angorakaniner som får växa upp med detta, som får lida genom hela sitt liv bara för sin underbart mjuka päls. Och så köper vi sådana kläder utan att ens veta om det. Jag har tre tröjor som det är angora i, utan att ens veta om det innan. 
Det jag tror att vi kan göra är att läsa på den lilla lappen på vänster sida av kläderna innan vi köper dom, om det är en sådan som jag, så köp inte tröjan. För det är väl det vi kan göra för att stoppa detta.
 
Elefanter och noshörningarna jagas för deras mycket värdefulla och dyra horn och betar. Det är en massa tjuvjägare som är ute efter pengar och därför åker de runt och skjuter både elefanter och noshörningar som sedan säljs vidare och köps av turister för mycket pengar. När tjuvjägarna avlossat skottet skär de bort betarna/hornen och lämnar de kvar blödande ,om inte det så har de ju inget att förvara sig med vilket leder till att något annat djur äter upp dom och allt är pågrund av tjuvjägarna. så idiotiskt, jag menar varför ska man göra vad som helst för pengar? om vi inte stoppar detta så kommer ju elefanterna och noshörningarna inte att finnas mer. Det är ju hemskt, jag menar, varför göra det?
 
På youtube har det varit många idioter som lagt upp videos på när de plågar djur. Det jag har hört mest av är när de binder ihop en kanins tassar och tänder eld på den och låter den plågas till dötts. Alltså fy fan vad jag bli berörd av det, och det värsta är väll att personer, oftast minde kollar på det och gör samma saker, som att rycka isär grodor och döda humlor osv. Alltså, många yngre påvärkas av undomar eller till och med vuxna människor som håller på med sådana här saker. som t.ex när man tränar kamphundar . De slår dom och gör dem aggresiva, för hunden blir ju givetvis rädd och försöker försöker försvara sig. Men det är ju inte alltid som det går, ett litet djur vet väll inte så mycket om världen, den tvingas att lyda och bli inlåst utan att ens veta det. För ja, ett djur vet inte hur idiotiska och beroende månniskor kan bli av pengar. Hur skulle världen se ut uten pengarna, kanske det inte skulle finnas något djurplågeri?
 
Iallafall, hoppas att ni förstår mig och att detta är vad jag tycker och känner.♥
 
 

lördag

Imorse så blev det en riktigt lång och härlig frukost, haha, jag och mina långafrukostar, men det är ju så himla mysigt och man behöver verkligen inte stressa, mina långfrukostar brukar ta 30 till 40 minuter.. Ja, lilla fröken frukostälskare.

Idag har jag sätt två hajfilmer, shark night och Malibu shark attack. Shark night var ingen hit precis, jag var så sjukt spänd när jag såg trailern, men det var ingen hit. Men Malibu shark attack var riktigt bra faktiskt, så jag skulle kunna se den om och om igen, men då tröttnar man ju, men skit bra film, kolla in den! 
Har även laddat ner hajfilmen jaws. Så som jag har kollat på "topp tio hajfilmer" så ligger jaws på topplistan, etta eller tvåa. Så jag frågade brorsan om han kunde ladda ner den, så imorgon är det dags att titta lite på den.

Kom nyss från badtunnan, så himla skönt. Det är något som jag verkligen rekommenderar att ha, funkar på vintern och kanske på sommaren. 
Vi använder dock bara våran när hösten/vintern kommer, för då är det ju extra mysigt att krypa ner där. Tummen upp för badtunnan!

Sitter nu och äter kvällsmat. Ska väll snart titta på melodifestivalen, för det får man ju inte missa! Om jag ska vara ärlig så har jag ingen koll på vilka som är med, obs.. Men är ju ingen "mello tjej" om man ska säga så, men det ska väl bli roligt iallafall. 

Snö, bara snö.


RSS 2.0