helgen

Hejsan! 
Helgen går lika fort som vanligt, var det inte nyss fredag? 
Det var några dagar sen sist, men har lagt bloggen lite på hyllan under helgen tills det är söndag igen. 
Nu ska jag iallafall berätta om helgen. 

Fredag
I fredags så hade vi två matte prov igen, i nationella. Lika jobbigt varje gång. 
Det första provet var hur jobbigt som helst att göra, jag fattade typ ingenting så det kändes hur dåligt som helst. 
Men det andra var bättre och arbets områden som jag var säkrare på. Det var iallafall en stor lättnad. Och vet ni vad? Nu är alla nationella matteprov klara för min del! Det känns så himla skönt att ha det gjort.

Resten av kvällen spenderades i soffan, med familjen och godisskålen. 
Dock så somnade jag väldigt tidigt. Jag  sov redan före 21.10, haha, ingen lång fredag här inte ;)

Lördag
Jag vaknade av en busig peppi som ville få mig ur sängen. Hon är alltid lika busig på morgonen, då matte gärna skulle vilja legat kvar där ett tag till..💕

Lite senare, vid tio tiden så skulle jag, mamma, isa, mormor och morfar ta en vovve tur uppe i Rönnehyttan och det var hur mysigt som helst! 



( Här sitter jag uppe på en hög sten, så bilden är tagen nedifrån ) mamma, mormor och morfar.💕

Lovisa med en glad liten tjej i kopplet.💕

De fina blåsipporna. Vi hade tur se de nyutslagna, då de är som finast.

Fina små ankor ( eller vad det nu är? ) 

Både jag och isa vågade oss på att doppa fötterna i vattnet, och det är då man kan känna att det är vår.💕

Söndag ( idag )
Medans mamma, pappa och isa gick med Peppi bestämde jag mig för att stanna hemma istället och ta det lugnt, så jag såg till att min lilla humla fick gå ut och få lite frisk luft.💕



På Gärdet.

Här ser ni mig i vårsolen.💕

Ha det bra!

Peppi - leker & lär

 


måndag - torsdag

Hejsan! 
Det här med uppdateringen går ju inge vidare om man säger så, men har egentligen inte gjort något intressant. 
Men kände att det var dags att dra sig i kragen och skriva om dagarna och vad som har hänt här hemma, med djuren och ja, ni vet :)
 
skolan
I måndags så hade vi två nationella prov i mattematematik *pust*. Jag har varit jättenervös hela helgen över de här mattematik proven, eftersom jag har känt mig väldigt stressad och pressad. Men jag tror att det gick bra, kändes helt okej för min del. 
I tisdags så hade vi nationella igen, eller iallafall jag och en liten grupp. 
Det var ju dags för den muntliga delen av mattematiken. Jag ska nog inte säga så mycket, eftersom alla inte har gjort det. Men det gick bra iallafall och var ganska roligt ;)
I onsdags så var det ju studiedag, och jag gjorde inte ett skit. Gick runt i pyjamas, satt vid datan och gick bara hemma helt enkelt. man ska använda studiedagarna på rätt sätt, eller hur? ;)
Idag så hade vi ett SO prov, och det kändes se sådär. Det går in genom ena örat och ut genom det andra. 
men jag gjorde så gott jag kunde. 
 
djuren
Idag så kom äntligen Peppis papper nerifrån Karlskrona i Blekinge. Så mamma var inne till veterinären med peppi lite senare på dagen för vaccination. 
Vi fick även med en kräm till henrys öron som man ska smörja in han med varje dag. Nu får vi hoppas att det funkar, vad som helst för att få min lilla ängel frisk.♥
 
 
övrigt.
är det något fel på vädret? jag menar, ena dagen kan det vara hur varmt och vårigt och en annan så är det som i januari igen. Jag vill ju ha den där vårkänslan som man får lite då och då,men vi är ju ändå i mars.
Sen så har jag börjat varit ute mer och börjat cyklat från skolan ( hahah, gud vad intressant ) och måste säga att det är så himla skönt. 
Jag cyklar till och hem från skolan istället för att sitta och vänta på bussen som går 15.30. Jag tycker iallafall att om jag cyklar så sparar jag även tid på läxor och annat som jag måste göra när jag kommer hem. 
 
Ha det bra!

Rulltårta


Det bästa som finns i världen är ens egna rulltårta.💕



måndag - lördag

Hejsan! 
Har inte bloggat sen i söndags ( bortsätt från videon på Peppi ). Och jag har haft en hel del att göra o fixa med både hemma och i skolan. Men veckan har endå gott bra och dagarna går både fort o man hinner med allt, men nu ska jag iallafall berätta om det jag kommer ihåg från veckan.

Skolan
I tisdags så hade vi prov på de fem världs religionerna, och jag tror det gick bra. Jag hade pluggat mycket dagen innan o det satte sig nog. Men vi har ju ännu inte fått tillbaka proven, så man kan ju inte vara helt säker. 
I onsdags så var det dags för nationella prov igen. Vi hade ett muntligt prov i engelska som gick sådär tyckte jag, förstog inte riktigt vad man skulle göra, men jag försökte och när jag inte kom på orden försökte jag beskriva hur det såg ut o sånt. Det var iallafall värt ett försök. 
På torsdag så kom rektorn från valla ( högstadiet ) och pratade om bl.a. Språkval, regler o elevensval. Jag är nästan säker på vad jag ska ta, men det får jag väll fortsätta och tänka på.

djuren.
Det har gått jättebra med Peppi här hemma. Hon är glad och är ett riktigt litet energiknippe. Jag o mamma går morgonpromenader ( ja, även på vardagarna ). 
Henry går det också bra med, men jag hinner inte med honom lika mycket. Men han verkar ta det lugnt iallafall och accepterar peppis närvaro.💕



Övrigt/planerat.
Idag så ska jag o resten av släkten bort till faster på kalas. Ska bli roligt, o Peppi ska också få följa med o hälsa på deras hund Luva. 
Annars så sitter jag just nu och kollar på "the walking dead" och måste säga att det är en skitbra serie. 
På måndag så är det ännu dags för ett nationellt prov i matte. Ska bli så skönt när de är klara eller snarare när det är sommarlov och betygen är satta.💕

ha det bra!💕



Peppi leker


helgen

Hejsan läsare! 
Sitter just nu hemma och leker lite med busfröt. 
Så nu tänkte jag berätta lite om min väldigt ovanliga helg. So Keep reading

Fredag.
Vi gjorde först ett nationellt prov, i engelska så klart. Vi skulle skriva om " a memorie " från när vi var mindre. 
Det kändes ganska bra, men jag kom inte riktigt på orden, eftersom vi inte visste vilket tema det var. 
Men men, jag hoppas iallafall att jag får ett E eller högre. 

Efter skolan så följde jag med Cassie hem. Vi började med att poppa en evighets massa popcorn och packade det i små påsar, vi bakade smarriga och kladdiga chokladbollar, lekte utomhus och fixade, krusade hår och så vidare. 
Själva discot gick jättebra och det var många ungar som sprang runt där inne.  
Jag satt vid försäljnings/lämna ( man kunde få lämna in mobilen om man ville tappa bort den ) bordet och jag satt där i stortsätt hela discot, sålde, sålde och sålde. Jag sålde så mycket att min huvudräkning nästan försvann! 

Lördag.
Jag sov länge och bara låg och latade mig i sängen, tills lilla Henry ville ut till Maja en stund ( det blev inga bilder på det, tror redan att ni har förstått vad som händer då ;) ).
Sedan så var det dags att sälja Grim, eller snarare sagt låna ut honom till en familj inte så långt hör ifrån. Lite jobbigt var det ju, men vi har kollat på stallet och fick senare höra att han trivdes jättebra och sprang runt som en annan liten köttbulle. 

Söndag. ( idag )
Jag vaknade ( snarare väcktes ) av mamma vid sju tiden. Idag skulle vi nämligen åka ner till Göteborg där vi skulle träffa hunden Peppi. 
Vi satte oss i bilen och åkte en bra bit innan alla ( utom jag ) var tvungna att gå på toa och äta frukost. Så vi stannade på "Rasta" och åt en varsin baguette. 

Sen så fortsatte vi enda ner till Göteborg där vi sedan träffade lilla Peppi. Vi pratade med ägaren och frågade massor av frågor medans vi gick utanför Lisebergs södra entré. Peppi var verkligen jättesöt och charmig med sitt ena öra dom var brun och det andra vitt med små bruna prickar på.💕
Sedan så bestämde vi oss för lilla peppan ( nytt smeknamn ). Vi fick med transportburen, mat, godis, leksaker osv. 




Snart kommer mormor och morfar för att titta lite på peppan och för att fika lite.

Ha det bra.💕

disco & annat spännande.

Hejsan! 
Ledsen att jag inte har bloggat på ett par dagar, men jag har haft fullt upp med både ena och det andra. 

Skolan.
I måndags så fixade både jag och Cassie discolappar och musik till vårat disco på fredag ( parkens aula 18.30 - 21.00 ) och åkte runt till olika skolor och satte upp dom. 
Måste säga att det ligger mycket jobb samt ansvar bakom detta. Vi har hållt kontakten med andra i gruppen och har försökt dela ut ansvarsområden till alla, men vi är inte riktigt klara ännu. Nu är iallafall discolapparna och musiken på plast.

Igår så märkte både jag och Cassie att vi glömt att skriva bland det viktigaste av allt, tiden. Så både jag och pappa fick åka runt och skriva dit tiderna. Haha, det får man vara noga med i fortsättningen ;)
Jag hann inte så mycket mer den dagen, mer än att plugga och titta på tv. 
Vi har ju runt några stycken denna vecka. 

- engelskan ( t tors )
- religionen ( t tis ) 
- matteläxan ( t tors )
- geografi ( t två månader )

Och idag så hade vi även två nationella prov i engelska, ett läsförståelse och en hörförståelse. Läsförståelsen kändes väldigt bra och ganska rolig att göra, medans hörförståelsen gick hur dåligt som helst ( kändes så iallafall ). Det beror på att jag inte konsentrerade mig tillräckligt. Men men, vi får hoppas på det bästa.

Henry.
Enda sedan söndag har henry varit ute och hoppat tillsammans med Maja i solen. Och det är bra för honom att kunna komma ut och röra lite på sig, samt få lite mer D- vitamin i sig. 







Övrigt. 
Måste bara säga att jag blev så himla glad när jag såg detta påvög hem från bussen. Nu skiner solen, snön har smällt bort, fåglarna kvittrar och nu blommar snart tussilagon ut vid vägkanterna, kan det bli bättre?




En annan sak är att på söndag ska jag och familjen till Göteborg för att träffa en liten hund som var ute på blocket. Mamma och ägaren håller mailkontakt och ägaren verkade tycka att vi var en passande familj för hunden. 
Och ja, vi har ett sådant tomrum efter Alba som har varit borta sen 1,5 år tillbaka. Så nu har det pratats mycket hund här hemma och det verkar som om alla är lite små sugna på en ny familjen medlem.💕

Ha det bra sålänge.💕


Utelek o annat skojigt ( bildbomb )

Idag när det var lite soligt ( eller iallafall ljust ) ute så bestämde jag mig för att min lilla Henry skulle få lite frisk luft, nu när snön har smällt bort och det är skönt väder ute :) 
 
Som vanligt är lilla matte med och knäpper en hel del bilder. 
 
Detta är frassemaja, Henrys sällskap idag💕
 

Utelek i hästhagen. 
Henry och frassemaja ( frassan ) leker jaga ute i hästhagen och de tycker att det är så kul!!
 
Henry
 
Frassan tar stora skutt för att komma ikapp Henry
 
*pust* man blir trött av all lek!
 
Vad hittar de på nu?
 

Lek i skogen, bland träd och grankottar💕
 
Så kommer Tistass som också vill vara med💕 
 
Bus på gång!💕
 
Henry💕
 
Det verkar alltså som att Henry har fått en egen bästis, lika snäll o go hon med. De trivs alltså jättebra tillsammans och har en del saker gemensamt .BFF Henry och frassan💕
 
 

bildbomb ( Henry och Lucas )

Idag har jag äntligen tagit tag i bloggningen igen. Och ja, jag bloggar lite mindre nu, eftersom jag inte gör så himla intressanta saker på dagarna. Men nu kan vi ta och börja! 

Idag så var både Henry och Lucas inne till veterinär. Lucas skulle på kastrerning och Henry skulle åka in på " öron kontroll ". 
När Lucas kom hem ( några timmar sedan ) så var han kall och trött. Så att vara inbäddad i filten var väldigt gottit💕

( ledsen för den suddiga bilden ) bild tagen för några dagar sedan i " the mjukas place "

Henry fick ta ett öron prov på 700 kr. Väldigt dyrt om du frågar mig, men det behövdes säkert och vi väntar nu på provsvaren som kommer om en vecka. Det ska bli skönt och se vad det fakiskt är för något i Henrys öron💕

Haha, är han inte gullig?

Myspys på kudden en söndag är väldigt skönt.

Så fort kamran kommer fram så gör han poser like this, min lilla fotomodel.

Lite plugg med bästis Festis innan fysikprovet på måndag. 

( suddig bild ) min underbara lilla prins. Vem har sagt att om man kysser en groda blir det en prins, nya versionen är här💕 

Trötta lilla Henry

Henry

Hoppas ni gillade denna lilla bildbomb på Henry och Lucas❤️

Torsdag - fredag

Förlåt för att jag inte har bloggat på några dagar, men vårat internet tog surf tog slut igår. Man kunde knappast vara inne på internet överhuvudtaget och så brukar det inte vara. Men när vi hade sportlov ( 1 vecka sedan ) tog jag och resten av familjen upp väldigt mycket internet. Speciellt jag ;) 
Men nu är det ny månad och jag ska försöka att blogga varje dag ( inte från mobilen, där tar mitt internet slut på två sekunder ) och jag ska försöka inte använda allt för mycket internet.

I torsdags var det overhört lång och tuff dag. Det enda "ovanliga" ( eller vad man nu ska kalla det? ) vi fick var ett papper med Europas länder och huvudstäder som vi ska ha prov på om två månader ( då hinner jag gott o väl ;) ). Men vips så är vi där, så jag ska ta och börja kolla igenom det lite. 
Efter det så följde Felix med mig hem. Vi gosade med Henry, satt vid datorn och mobilerna och kollade även lite på läxan. Så vi får vara någon mer dag :)

Igår så var vi på valla ( as usual ) och det var helt okej där nere. 
På hemkunskapen så gjorde vi spaghettisoppa och muffins. Vi skulle alltså dela på uppgifterna och det brukar jag inte gilla, men det gick riktigt bra faktiskt.
Jag gjorde spaghettisoppan och Cassie gjorde de smarriga muffinsarna som vi skulle frysa in till nästa gång ( det får ni se då ). Gott blev det iallafall.

På fysiken så läste vi om krafter och allt som jag är helt ointresserad av. Vi fick sedan svara på "linneas favorit frågor om krafter, jätte kul verkligen.. 
Inte nog med allt sådant tråkigt så fick vi inte ens labba igår. Det var väldens tråkigaste fysiklektion någonsin, och det kändes som om den aldrig skulle ta slut.
Vi fick även veta att vi ska ha prov på det här om några veckor och då sprack jag. Ännu ett prov, i fysik som jag inte ens förstår hälften av. Roligt, roligt.

Sådant tycker linnea mycket om...


Sen så har jag tänkt mycket på bloggen också. Inte att jag ska sluta, men att jag ska " byta kategori " från every day till att bara blogga om en och samma sak, eller samma ämne, som Alexandra som bloggar om hästar. Men jag är inte säker. Men jag tror att det kommer komma flera inlägg om Henry och de andra kaninerna. Men vi får se hur det blir framöver :)

En trött liten sötnos under skrivbordet<3
Och nej, vi har inte tryckt in honom där, han hoppar in där av egen vilja. Det verkar som han har hittat en ny sovplats

Titta vilken liten skruttiga som sitter där då❤️
Henry❤️

Ha det bra!

RSS 2.0