Egypten 2014.♥

 
 
 
 
 
 

Egypten och kaniner♥

♥Godmorgon på er!
Just nu ligger jag här i sängen och slöar, precis som man brukar göra på helgmorgnar, tillsammans med en glädjespridande Henry som sitter i matskålen här bredvid och glufsar, mysig start på söndagen!♥
Jag kände att det var dags för ett inlägg här igen, jag har lite framsteg att dela med mig av från kaninernas sida, både lite nyare och lite äldre, och så lite vad som har hänt och lite framtida planer.
 
Som de flesta säkert redan vet om var jag faktiskt inte hemma förra veckan, utan jag låg på stranden i ett soligt Egypten. Jag tror att detta är den bästa resan hittils faktiskt, tur med vädret, fina sovrum, vacker och ren sandstrand och såklart, de otroligt fina korallreven och alla fiskar i tusen olika stolekar!
Egypten är en helt otrolig fin och vacker snorkling-och dyknings plats, och jag snorklade varje dag i havet. Jag såg b.la bläckfiskar, rockor, massor av fiskar i olika stolekar och det bästa av allt.. Havssköldpaddor! 
Vi var oftast på stranden, eller uppe vid poolen, men vi gjorde även lite utflykter. Vi åkte med buss till en plats där det fanns otroligt fina korallrev och man fick chansen att se både sköldpaddor och sjökor. 
Och den andra utflyckten var en timmes kamel-och häst ridning i öknen i solnedgången! Jag och Sören red på Casnova, Isa och mamma red på Oskar och Diddi red på en häst. Otroligt roligt och fint!
Vi har faktiskt redan tänkt oss att vi ska dit nästa år igen, och dessutom har vi alla svurit på att vi ska dit igen. Så det blir att spara ihop lite pengar och sen drar vi igen!
 
Nu är det dags att hoppa från stranden till banan och kaninerna!
 
Henry:
Henry har känts lite osäker, han har inte riktigt farten och kraften som han hade i somras. Men igår så presterade han till tusen! Han ville absolut visa att en veckas vila hade hjälpt honom att få tillbaka kontrollen igen. Så igår hoppade vi en mini bana i stallet tillsammans med Mufasa. Jag och lovisa körde en skit rolig lek tillsammans med kaninerna och henry plockade pinnar hela tiden på 20cm höjd. Duktigaste!♥
Henry gav mycket igår, han fick fart och fick som mest 2 fel på en bana på 6-8 hinder. 
Kvällen avslutades med en promenad i höstmörkret, mysigaste du kan göra med dina/din kanin.♥ 
 
Lakrits:
Lakrits hoppar skitfint och ordenligt på rakbana och i klasserna mini-lätt, så jag och Lovisa beststämde oss för att pröva Espri och Lakrits rejält... i Krok!
Så vi provade dem lite, Lakrits gick helt ok och jag är nöjd med hans insatts i krok. Han hoppar lite grann innan han blir osäker, men är somsagt väldigt nöjd med honom i krok. 
I rak så går han som en stjärna, bokstavligt talat, han hoppar utan att stanna och man ser att han kan. Duktig!♥
Kvällen avslutades med en promenad ner till bäcken och tillbaka, även fin där!♥
 
Helix: 
Helix är lik Espri när han hoppar, Han har fart, vilja och lydighet. som ni såg i videon, wow säger jag bara. Vilken fart och vilja den ninen har! Honom blir det förhoppningsvis något stort av.. Det håller vi tummarna för.
Jag hoppade honom i fredags, tillsammans med Mufasa. Vi körde en mini-bana och det gick rätt så bra, han hoppar fint när han vill det, vissa dagar är bättre en andra. Men vi får hoppas på att han får ett elit ryck på hans tävlingsdebut i mini 2/11.
Även han fick sig ett pass till bäcken och tillbaka, han rör sig fint och har fin och taktisk fart!♥
 
Nej, nu ska jag gå ut i skitvädret och selträna alla 4 kaniner samt fixa deras burar och morgonfodring, sen så ska Mandels päls borstas och redas ut. Så det ser ut som om jag har lite sysselsättning idag.♥'
 
Ha det bra och ha en trevlig söndag!♥
 
Foto: Lovisa Flink


saknar denna plats myckeeet!!♥
 

Oct. 11, 2014


Tävlingsresultat - Kil 5/10 ♥

Hejsan på er!
Jag ligger just nu i sängen efter en skön förmiddag i Kil, som har spenderats med kaninerna och på banan. Så nu är jag helt slut och trött efter denna dag och jag tror faktiskt att kaninerna säger det samma, de slumrar så gott i burarna efter att ha fått sin mat och hoppat banor kors och tvärs.Sötisar.♥
Så jag tror att ni är lite sugna på resultaten för dagens tävling, så jag ska ta och avslöja dom nu!
 
Hennry: 
Han var lite seg av sig idag, och det märktes verkligen på framhoppningen. Han hade ingen energi alls där, han var bara trött och puttade ner bommarna. 
Men när han kom in på banan så skärpte han till sig, han puttade ett hinder och sedan så satte han gasen i bott och fick till riktigt snygga hopp med Fint flyt,speciellt på de sista hindren. Där gick det väldigt fint och lätt, lillplutten.♥
Så han fick 2 fel, ett puttade han ner och på ett så fick baktassen med sig en bom ner, så det räckte tyvärr inte till någon finalomgång, men jag är ändå nöjd med hans resultat idag och det räckte till en 16/24 plats. Dessutom hade vi verkligen hård konkurrens idag, många väldigt duktiga kaniner fick fightas om placering och pris. 
Så jag är faktiskt Riktigt nöjd , Piggypower till dig!♥
 
Lakrits: 
Han var riktigt pigg och på hugget idag, det sprutade bara energi ur honom. Han var väldigt taggad och ville verkligen idag, snabb och pigg var han minsann idag. 
Framhoppningen gick normalt, han puttade någon och resten körde han på. Han hoppade fint, men lite tveckan var det att. Men han hoppade, det är det viktigaste. 
På banan så gick det som en dans, han flög över hindren och missade inte en ända gång. Allting satt där det skulle och han hade fin fart. Han fick en 0 och gick alltså vidare till finalomgången!
På finalomgången gick det okej, ett litet slarvfel och en bom åkte med ner, och ett missförstånd där jag skulle ta honom men han hoppade och landade på hindret. Slarvitgt gjort av mig, men sådant får man ta. 
Hans poäng gick till en 12/24 plats med resultaten 0+2, Riktigt nöjd med denna herre!♥
 Lakrits final

 
Idag hade vi hårt konkurrens och det var riktigt höga poäng på så kort tid som möjligt. Det nästan fightades om placering och pris, och även fast jag kom hem utan pris och utan placering, är jag ändå stolt över mina små fina kompisar som ger så mycket på tävling, träning och på selträningar, det viktigaste är inte att vinna utan det är ju att ha roigt med kompisar och kaniner, love my bunnies.♥
 
Nästa tävling (2/11) är det Helix första debut i mini och grabbarnas trejde. Jag längtar dit och få träffa allt härligt kaninfolk och alla banor att bestiga och förhoppningsvis ta sig igenom.
Så nu blir det ingen tävling på lite drygt en månad, men sen kör vi igen!♥
 
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och så ska jag antagligen slöa lite framför datan igen, mysigt avslut idag!♥
 
Ha det bra!♥
 



RSS 2.0