Tävlingsresultat - Skattkärr 14/3

Hejsan!
Just nu ligger jag och slöar vid datan efter att  ha haft en kall men vacker tävlingsdag i Skattkärr's ridhus, anordnat av bästa hemmaklubben VKH. 
Måste förresten ta och besöka lite andra klubbar i Sverige och hålla lite mer koll på vilka lite större tävlingar som ska arrangeras iår, men först måste jag få upp kaninerna i iallafall lätt, så ännu mer träning blir det :)
 
Nu tänkte jag iallafall skriva lite mer om hur det gick på denna tävling!
 
Helix:
En kanin man aldrig riktigt vet hur det ska gå med, antingen så blir det väldigt hanigt och skvättigt eller så blir det ett riktigt stjärnskott man får se. Man kan aldrig förutspå denna herres resultat och kapacitet på tävling eller träning. 
Jag gick med honom innan och han kändes bra och pigg i kopplet, vilket gjorde att jag kände mig lite mindre nervös och lite lugnare. 
Så väl på banan blev det helt okej resultat. Han gick väll relativt fint ( utan att vara besvärligt hanig ) men fick med sig 3 bommar, men fick hoppa finalen eftersom vi körde bedömning B i minin. 
I finalen blev det väldigt hanigt då jag hållt på med Andy innan. Jag kände mig lite smått nervös, men jag kämpade på med honom iallafall. Han var hanig, men kom i mål på 2 fel med en sliten matte, hehe..
Helix resultat ledde till en sjätte plats av sju möjliga.
 
Brave Heart Andy:
Andy har hoppstam och jag kände mig lugnare då. Han är en riktig klippa ( när han har tränat hemma och borta ) och ger goda resultat. 
Han var osäker i selen, hoppade försiktigt fram men fick ett bra flyt när vi gick på tävlingsplatsen. 
På banan hoppade han fint, han gick på 3 fel i grunden och jag är nöjd då det var debut för hans del. 
Även Andy fick hoppa finalen, med fint flyt, stora språng och en enorm självsäkerhet kom han i mål på 0 fel. 
Andys resultat ledde till en femte plats av sju möjliga. 
 
Måste säga att utvecklingen för dem går uppåt och de är ju inte så gamla ännu, men ska snart kunna hoppa upp i andra klasser!
 
Nej, nu blir det väll att slå på ett avsnitt av animeserien "Death Note" innan jag ska ta och krypa ner. 
 
Bye!
 

hoppningsuppdatering - träning hos Isabella.

Hejsan!
Just nu ligger jag och slöar i sängen tillsammans med Hennry och kollar på lite kaninhinder och tillbehör. Det är främst selar jag kollar på, men även skålar och andra tillbehör, vi får se om jag hittar något. 
 
Igår var jag, Lovisa och Wilma hos Andys uppfödare, Isabella, för att hoppträna kaninerna lite och få lite tips och råd för att utvecklas i hoppningen och så kollade vi ju givetvis på Paloma ( kaninungen vi ska köpa ) och resten av kaninungarna, super söta!
Så nu tänkte jag berätta om hur det gick för Andy och Helix som tränade igår.
 
Andy:
Andy var väldigt duktig, han klarade av både rak mini och krok mini, som vi inte hoppat tidigare. Han fick fint flyt och var inte sådär bråkig eller hanig som jag trodde att han skulle vara. 
Han hoppade väldigt fint, han lyfte ordentligt på tassarna och sprang på emellan hindren. Han koncentrerade sig och brydde sig inte om de andra hanarna ( vi hade bara hanar med oss ).
Felen han fick var enbart slarvfel, och jag är väldigt stolt över honom och hans insats. 
Efter denna träning hos Isabella har jag sett hur mogen han är och har därför bestämt mig för att Andy ska få debutera mini den 14/3. 
 
Helix: 
Här hade jag väll inga större förhoppningar då jag vet hur helix är, hanig och bråkig. 
Första omgången blev han lite skrämd och ofokuserad, men andra omgången så gick det hur bra som helst. Han hoppade på mellan hindren och uppförde sig riktigt bra, han tog i och han visade stort engagemang på banan, underskatta aldrig helix! 
Han hoppade enbart rak mini och han skötte sig fint, 2-3 fel blev det oftast. Han har verkligen växt sen förra gången vi hoppade hos Isabella ( när vi hämtade Andy ) och trots han är tonåring så fungerar det bättre. 
Efter denna träning hos Isabella har jag sett mer mognad och förstånd och har därför bestämt mig för att helix ska hoppa den 14/3. 
 
Jag har valt att inte ta med Hennry då vi inte tränat jättemycket och att det blir för kallt för honom som är inne kanin. Han kommer dock få följa med till nästa tävling i Frykstahöjden, Kil, vilket är årets första utomhustävling, wiieee!
 
Nej, nu ska jag ner och plugga till biologiprovet tills imorgon och sen å blir det nog tv mys med familjen. 
 
Ha det bra!
 
Helix debuterar mini första gången! 2/11-14
 
Utomhusträning! hösten-14.
 
 
 
 
 

hoppningsuppdatering - nu kör vi igång igen!

Hejsan hejsan!
Just nu sitter jag här framför datorn och kollar vilka kaniner jag ska anmäla till nästa tävling, dricker oboy och njuter av morgonen.
Det var ett tag sen jag skrev om kaninerna, då hoppningen legat lite på sidan under denna vintern och jag har inte känt mig riktigt så taggad på att hoppa. 
Så nu tänkte jag berätta om hoppningen, tävlingar och lite allmänt om kaninerna. 
 
Helix:
Helix är en riktig bergodalbana, ibland kan han hoppa gränslösa höjder och ibland så förstår han inte alls, vilket är väldigt synd då han är en väldigt fin hoppkanin och är väldigt muskellös. 
Efter resan så är det planer på kastrering på den pojken. Det blir jobbigt för honom när han stressar upp sig i buren och är så besatt och skvättig. Dessutom så kanske det går bättre i hoppningen, då det blir lite mindre sniff och skvätt, vilket är ett plus för matte ;) 
Han ska eventuellt med på mini 14 mars. 
 
Andy
Andy har nu blivit en riktig hane och har lätt för att tappa koncentrationen och blir irriterad på hindren, och på andra hanar, puuuhh. Han har vuxit så fort, och vi får se hur det blir med honom, om han får bli kastrerad till sommaren eller om han får fortsätta att vara hanig. 
Han är hur go som helst, en riktig gosegris. Han är väldigt renlig och är en prydlig liten herre, synd att han har fel färg, han skulle passat bra till utställning! 
 
Hennry
Hennrys hoppning har jag lagt på hyllan, då det blir kallt åt honom utomhus. Men nu när våren är påväg så har jag tagit upp det igen. Han tycker ju att hoppning är roligt och kommer ihåg mycket av det han lärt sig, han är en riktig kung.♥
När han inte får hoppa får han springa lös i mitt rum med fri tillgång in i buren igen, det uppskattas, han gillar verkligen att vara med. 
Han ska eventuellt med på mini 14 mars. 
 
Mini-Muffins: 
Oj, det var längesedan jag och muffins hoppade tillsammans och det beror på tidsbrist och att jag satsar mer på hanarna just nu. 
Muffin fritidshoppar 5-15 cm och har hittills inte startat i någon tävling. 
Jag tänker nog inte anmäla honom till mini, då vi inte hoppat på länge och måste komma upp igen och träna. 
 
Lalle-Lakrits & Mandel
Här har vi då mina små pensionärer, Mandel har inte hoppat och har aldrig tyckt det varit roligt ( de gånger jag provat ) och Lakrits orkar helt inte hoppa längre, han är trots allt 5 år gammal och vill koppla av just nu. 
Idag ska jag nog ta dessa på promenix, bara en kortis, medans jag hoppar med de andra. Lite frisk luft har de nog inget emot :) 
 
Nej, nu ska jag gå ut i stallet och hoppa med kaninerna, sen så ska jag plugga till ett prov som jag ska ha på fredag och sen så är det väll bara att slappa resten av dagen. 
 
Hejdå!
 
Jag och Hennry sommaren 2014.♥
 
Titta vilken fin herre ♥

RSS 2.0