Henry imponerar & Gryten bad

Hejsan läsare!
Just nu sitter jag här framför datan och väntar på att maten ska bli klar efter en helt okej förmiddag här hemma.
Och så nu plötsligt känner jag nästan hur det kliar i fingrarna av att vilja skriva och uppdatera er lite eftersom jag har lite planer och andra saker jag ville dela med mig av.

Igår så började jag läsa om kaninhoppning och allt inom den kategorin och då kände jag hoppningen brinna inom mig och då ville jag verkligen komma igång med hoppningen igen efter någon veckas uppehåll. 
Men då kände jag att jag ville ta hoppandet till en helt annan nivå än bara 2 små hinder utan gränser och krav, så igår så gjorde jag en rakbana med 5-10cm höga hinder med tid och poäng och jag hade egentligen inga riktiga mål för honom utan jag ville bara se tiden och på saker vi kan förbättra till nästa hoppningspass. 
Jag hade inga förväntningar alls och enligt mig fick han ta den tid han behövde och jag var nöjd om han klarade hela banan oavsett tid och poäng. 
Men sedan så drog han tag i kopplet med värsta elit inställningen och skulle minsann visa att han kunde hoppa fint och att jag hade trott fel om honom. Och det gjorde han också och han imponerade stort på mig med sin inställning och sina hoppkunskaper som vi kämpat med att få in så länge, allt bara satt som det skulle. Jag är stolt över dig, min Henry prins.♥
 
Som belöning fick han hoppa i en av våra skogsgläntor och då skulle han minsann visa att teräng kan jag också hoppa i, så då hoppade han över både stock och sten, och visade även glädjeskutt i mängder. Han var helt enkelt bara allmänt glad och pigg idag.♥

Lite senare på dagen kände jag mig overhört rastlös och uttråkad och då sa jag det till mamma och frågade om vi kunde hitta på något. 
- Vi kan åka upp till Gryten och gå, så kan ni bada medans jag går runt sjön med Peppi, om ni vill. 
Och det gick både jag och Isa med på, främst för badet då, eftersom vi är systrarna Badanka som älskar att plaska runt i vattnet och simma i det, inga badkrukor här inte ;)
 
Så när vi väl kommit dit så sprang jag och Isa genast ner till stranden för att gå i därifrån, men stötte då genast på ett problem. Det var fulltrafik med grodyngel, säkert 100 tals stycket som simmande i stora stim längst botten. Jag som aldrig är rädd för något skrek till riktigt ordentligt när de nuddade och simmade över mina fötter, usch. Tur att det bara var vi där, annars skulle jag nog skämma ut mig riktigt mycket. 
Så vi fick promenera vidare till bryggan som ligger lite längre bort, där det även finns blodiglar (sägs det iallafall) men då kunde jag inte hålla mig längre. I for jag som en raket och då var jag nöjd, vattnet var ljummet och det ända som skulle kunna skrämde mig var blodiglarna och grodyngel under fötterna, blää. 
Sedan så kom mamma och det var dags att åka hem efter att ha badat och fått gjort något under dagen iallafall, och konstigt nog så kändes det okej att åka hem igen och slappa framför tv:n. 
 
Men efter att ha varit hemma en stund så sa Isa plötsligt
- Mamma, det är något konstigt med linneas läppar!
Så jag rynkade på ögonbrynen och fattar inte riktigt vad hon höll på med, så jag gick till närmaste spegel för att kolla vad det härjas så mycket om, då möts jag av ett par blå/lila läppar i spegeln och förstår inte alls hur det kunde bli sådär, jag frös inte, men någon annan del av kroppen hade tydligen en egen uppfattning om hur frusen jag var. 
Så jag hoppade in i en varm dusch och satte på mig mjukisar, tjocktröjor och mina tofflor för att få tillbaka kroppsvärmen igen, även fast det inte var jag som frös.. 
När kroppen hämtat sig till sitt naturliga jag så satte jag på Henry selen för att vara ute i gläntan en stund igen, men efter ca 10 minuter så fick vi gå in på grund av sommarkylan och dess vänner knotten. Så dagen avslutades framför tv:n med hela familjen Flink.♥

Idag så fick Henry komma ut en stund i gläntan igen och sedan få hoppa fritt på gräsmattan tillsammans med Lukas, som han älskar att göra och jag tror Lukas också uppskattar det. 
Men sedan visade Henry verkligen att han är en "griiisss" och gräver ett hål vid ett av träden och slänger sig sen ner i dyngan och får både lort på öronen, huvudet och i stort sätt resten av kroppen. och efter ett tag så började han lukta illa, så då var det dags att bada igen. 
Efter badet så fick han sitta i handduken och gotta lite medans hans lillmatte satt och såg på serier medans hon gnodde honom torr med en annan handduk. Mys, kel och omvårdnad, Henry älskar sina baddagar som sker någon gång om året.♥
Och nu någon timme efter ligger han i en nystädad bur och sover. Mysigt.♥
 Griiiissssen, lortlolla.♥
 
Och så nu till sist, planerna inför helgen.
På fredag förmiddag åker jag, familjen och Diddi och Sören ner till High Chaparal och vi kommer vara där fredag, lördag och söndag morgon innan vi åker vidare till Ullared. Där vi är resten av söndagen och så ska vi ev. hitta på något på måndagen också, men det beror helt på väder. 
Så räkna inte med någon vidare uppdatering här på bloggen eftersom mitt internet är slut för denna månad. Men min plan är att jag gör som jag gjorde på Stockholms resan, alltså skriva på anteckningar på mobilen och sedan föra in på datan, skulle ni vilja det?
 
Förresten, glöm inte at följa mig på mitt bloglovin konto som jag fixade för några dagar sedan, så håller ni alltid koll när nya inlägg kommer ut.♥
 
Ha det bra!♥
 

Fakta om Henry

♥FAKTA OM HENRY♥
 
 
Uppfödarnamn - Lövåsens henry 
Tävlingsnamn - - 
Smeknamn - Henry, Henny, Giiseen
 
Ras - Dvärgvädur
Färg/teckning - Vitblåögd
Född - 20/5-12
Inriktning - Kel, påbörjad hoppning
Kön - Kastrerad hane
 
U - Moens Daim
E - Ciscolitens Jack Sparrow
Syskon - Lövåsens Irma och Indra
 
Klassning: 
Lätt - Ej startad
Krokig - Ej startad
Höjd - Ej startad
Längd - Ej startad
 
Utveckling - Detta året har jag börjat träna Henry i 
hoppning och han kan nu hoppa 10cm + och nu 
siktar vi mot högre och längre höjder. 
Planer/påbörjat-  Eventuellt börja träna honom i 
hoppning hos en tränare eller klubb och utveckla 
honom där, men jag skulle även vilja tävla i Mini 
klassen ( 20-30cm ), men det absolut inget måste.
men vi fortsätter att trlls träna honom tills vidare.
 
Om Henry
Henry är en go' men envis grabb på 2 år som älskar att få 
uppmärksamhet och visar verkligen att han är ledaren och
att det är han bestämmer när andra kaniner är i närheten.
Henryär en älskad ängel utan vingar och han finns alltid
där hosmig och han lyssnar alltid. Han är en underbar
liten kaninsom är älskad och omtyckt av alla han har
träffat. Han är även en riktig barnkär liten pojke och han
är helt orädd för barn, så det är bara för barnen att komma
fram utan agressivt och skrämt beteende från honom.♥
 
 
 
 
 

midsommar & Diddi's fälttävlan

Hejsan läsare!
Just nu sitter jag här vid datan och myser, och hör hur det regnar här utanför fönstret. Regn är inget jag gillar att vara ute i och inte kaninerna heller, så idag får det bli en "latisdag" och då kan jag passa på att kolla på serier och uppdatera er lite. Regniga dagar kan också vara sköna och bra att ha :) 
 
Fredag - midsommarafton♥
I fredags så var det ju midsommarafton och i år firade vi den hemma med Diddi och Jimmy och deras respektive. Vi bestämde oss för att ses och träffas hemma hos oss vid klockan 6, så vi hade gott om tid att förbereda och fixa med vardagliga saker. 
Jag och Isa gick iväg och plockade blommor till midsommarstången och det blev lite mer än behövligt. Vi hade nämligen en liten midsommarstång iår och jag och Isa hade plockat blommor för en gigantisk, men vi använde dem flesta till midsommarstången och resten som blev över satte vi i hinkar vid entre'n och gjorde midsommarkransar av. 
Till mat åt vi grillat kött och grillade majskolvar med färsk potatis och en supergod sallad till. Det var verkligen jättegott och smakade sommar ända in i själen och allt var tillagat så som jag ville ha det, kan man få det bättre än så?
Sedan till efterrätt åt vi jordgubbstårta som vår granne Sussi hade bakat till oss och den var också jättegod, men jag var ganska så mätt efter förrätten, men den såg väldigt aptitlig och god ut och jag åt ju av den också förstås. Man kan ju inte bara låta en tårta stå där och se god ut i all evighet ;)
 
 
 

Både Girsen och Peppi fick sina kransar.♥
 
Lördag - Diddis hoppning♥
Igår så hade vi Diddis hopptävling på schemat och vi skulle vara på plats klockan 14.34, den tiden då hon skulle starta och komma ut på banan. 
Det hade gott jättebra i både hoppningen och i dressyren, och då för att få tävla och hoppa fälttävlansbanan måste man ha ett visst antal poäng för att få hoppa den, och det hade hon, så då fick hon och Mere tävla där.
Vi kom dit ca 14.15 och började gå ner till banan för att vänta på att Diddi skulle komma in, så under tiden så kollade vi på ekipagen före henne och tillslut kom hon ut med nummer 224 på tävlingskavajen. 
Jag tyckte att hon var jätteduktig och i mina ögon hoppade hon de flesta hinder fint, själv skulle jag nog inte våga hoppa de där hindren med en sådan så stor häst som går sådär fort, och dessutom så är jag inte precis den som man ser som värsta hästtjejen, nej , jag håller mig nog till lite mindre djur som kaniner och skulle jag hålla på med något inom "hoppnings kategorin" så vore det kaninhoppning. :) 
Efter hoppningen så åkte Diddi och Sören med oss hem och mere fick ställa sig i Farfus box och även hon fick lite i magen, hö, foder och vatten.♥ 
 
Och nu så sitter jag här i mjukisbyxor och bara latar mig, och senare idag ska jag föra in planerade inlägg som antagligen kommer ut senare i veckan, så håll utkik!
Och vänta, vad händer nu?, Ser jag att solen börjar glimta fram bakom molen, efter regn kommer solsken som man brukar säga, och det stämmer tydligen idag. ;)
Nej, kanske är bäst om jag sätter ut några kaniner i uteburarna nu när solen börjar komma fram igen, man vet ju aldrig, det kan ju börja regna snart igen. 
 
Ha det bra och hoppas att ni har haft en trevlig midsommar!♥
 
 
 
 
 
 
 

kaninhoppning och kaniner

hejsan läsare!
Nu sitter jag här i soffan med en sovande Henry i knät efter att ha varit ute och tränat hoppning. Han har utvecklats jättemycket sedan videon ( den 26/4 ) och han kan nu hoppa mycket högre höjder och han har blivit mycket säkrare inom hoppningen. Det var inte länge sedan han inte kunde hoppa över morotshindret utan hjälp.♥
Så medans han sover så kände jag att det var dags att uppdatera er och bloggen lite igen.

I lördags så hälsade vi på Diddi och Sören och kollade på deras nya lägenhet. Lägenheten var väldigt fräsch, fin och nyrenoverad, och den hade även balkong med utsikt över sjön.
Efter att ha tittat runt lite så gick vi på en liten promenad och kollade runt lite, vi blev "guidade" av Sören och han berättade och vi fick höra massa spännande historier. Ni har hittat en väldigt mysig lägenhet och det kommer säkert bli jättefint när allt är klart och iordning.♥
 
I måndags ( igår ) så fick ett gäng kaniner komma ut i solen och äta gräs och annat ätbart. Jag blir alltid lika glad när solen skiner och jag ser glada och pigga kaniner i uteburarna. Sommar så det lyser om det.♥ 
Lite senare på kvällen åkte jag, mamma och Isa in till Nords och Arken Zoo en snabbis. Vi åkte först till Nords för att kolla på nya gardiner till mig, och det blev ett par gardiner och det blev givetvis mer saker, det bli väll alltid så när man handlar något, eller?
 
Lakrits, Sockan och Henry♥




På Arken Zoo köpte vi ett till kaninhinder till Henry och Lukas eftersom de tycker att Morotshindret är för lätt, de börjar tröttna på det hindret och de känner sig liksom klara med det hindret. 
Så nu köpte vi ett högre och längre hinder och det märktes att de tyckte att det blev en utmaning och att det var spänande med ett nytt hinder. 
Men efter en stund är hindret lika enkelt igen och Isa och jag börjar bygga en bana med två hinder och försöker göra det svårare igen, och det blev lite svårare för dem och tillslut tappade de koncetrationen och jag och Isa tyckte att det räckte med hoppning för idag.
 
Henry fixar hindret gallant.♥
. 
 
Nej, nu vaknar henry och jag ska gå ner och äta lite pastasallad.
 
Ha det bra!♥
 

skolavslutning och sista skolveckan

Go'kväll Läsare!
Just nu sitter jag här i min pyjamas och bara tar det lugnt och äter godis, det är bara så skönt när man har fixat och varit ute en stund på kvällen och komma in och krypa ner under filten med en stor godisskål i knät, så himla mysigt och härligt.♥

I tisdags så var det avslutningsmiddag på skolan och vi var det första 6:an som fick en avslutningsmiddag istället för en nobelmiddag som förra 6:an fick, men jag gillade avslutningsmiddagen och 5:orna serverade oss ( alkoholfri ) champange och var jätteduktiga, stor elosh till er!
Jag kommer själv ihåg när jag serverade champange till 6:orna på nobelmidddagen och höll i en bricka med 6 stycken ( alkoholfria ) champange glas, som de skulle dricka påväg till matsalen och jag var livrädd för att tappa brickan och skämma ut mig totalt. Men allt gick bra och jag hade en väldigt trevlig kväll med klassen och många goda skratt och minnen.♥
 
I onsdags så kändes det jättekonstigt att städa ur bänken för sista gången och jag kunde inte riktigt förstå att en annan elev skulle ha bänken som jag suttit vid i 3 hela år, helt oförståligt. 
Vi städade ur bänkarna och suddade allt kladd som stog i böcken, tog hem böcker, lämnade tillbaka böcker och skurade dem ordentligt.
Jag skrev även två personliga avslutningsbrev till mina mentorer Anette och Berit och jag tror det uppskattades, vi kramades med tårar i ögonen båda två och då kändes det jättejobbigt att lämna och flytta ifrån dem.
Men som tur är så får ju Lovisa Anette som mentor i sin klass och det känns jättebra för då vet jag att hon hamnar i trygga händer och då går hon ut full lärd i 6:an.
 
I torsdags ( igår ) så var det skolavslutning och jag tyckte både att det skulle vara roligt och ledsamt. 
Vi sjöng och tittade på dansnummer och allt möjligt.
Sedan så var det dags för stipendium utdelning och fyra i klassen fick stipendium av rektorn. Jag är jätteglad även fast jag inte fick stipendium , och jag är jätteglad för er som fick stipendium och ni har verkligen gjort en toppen instats, Stort Grattis till er!♥
Sedan så skulle vi samlas utanför klassrummet och ta en bild tillsammans innan sommarlovet. Vi fick även ett sommarbrev och terminsbetygen. 
Sedan så var det dags för fröknarna att hålla ett litet tal och det var dags att avtacka oss 6:or på strömtorp. Det kändes väldigt jobbig då, men det kändes bättre efteråt då vi äntligen fått SOMMARLOV!
 
Felix och jag.♥

Efter skolavslutningen så fick kaninerna komma ut lite och äta av det gröna gräset. Lakrits fick komma ut både igår och idag och han njuter verkligen av solen och älskar att sitta och äta gräs. Jag blir jätteglad att verkligen se att han njuter och gillar att komma ut en stund varje dag, både långa och korta stunder.
 
 
 
 
 
Maja fick också komma ut i solen och lufta sig lite igår och idag och hon får hoppa lös på gräsmattan med uppsikt av Isa eller mig. Hon är riktig go' och kelig och kommer med små klussande hopp till när man ropar på henne.♥
 
 
Ha det bra och ett trevligt sommarlov!♥

helgen - Degernäs med kompisar

Tjena bloggläsare!
Nu är det söndag kväll och jag är helt sliten efter en skit skön helg som har spenderats med kompisar och familj i solen eller på stranden. Känns väldigt bra att inte bara sitta hemma hela dagarna, utan hitta på något med sina bästisar och närmaste vänner, älskar det.♥
 
 
Fredagen - Degernäs
Vi kan ju börja med fredagen, då jag och några kompisar hade bestämt att spendera dagen vid Degernäs med både sol och bad. Detta hade vi pratat och planerat detaljerat ända sedan i måndags, så humöret var på topp, solen sken på himlen och det kändes som om inget kunde förstöra denna dag. 
Vi hade bestämt att träffas hos Felix vid 11.00 för att sedan tillsammans åka ner till Ica och Degernäs. Så jag och en kompis bestämde oss för att ta sällskap ner till Felix, eftersom att vi bor så nära varandra och dessutom tycker jag att det är urtråkigt att cykla själv. 
Först så var vi hos Felix en stund och väntade på de andra, så att vi sedan kunde cykla ner till Ica och köpa godis och dricka, för att ha något att mumsa på där nere. 
 
Efter Ica på åkte vi ner till Degernäs och vägen dit var så jobbig, eftersom vi hade valt bort backen och tagit skogen istället, och det var väldigt svårt att ta sig fram bland rötterna som stack upp som små murar ur stigen och givetvis så kommer det en brant backe som var fullproppad med rötter åt alla håll och kanter. Jag och en kompis höll på att ramla med cyklarna i backen och då fick jag panik kan jag säga, jag hade liksom bara shorts och linne på mig!
Men vi klarade oss ut ur skogen utan skrapsår och jord överallt. Så då cyklade vi igenom campingen till Degernäs och jag hade tänkt att slängamig i vattnet direkt, och det gjorde jag också. Solen stod mitt på himlen och den brände ordentligt. 
 
På Degernäs så badade, solade och snackade vi mest. Vattnet var skönt (enligt mig) och efter första doppet så var det väldigt skönt att ligga uppe på stranden och torka av solen. 
Vi var (konstigt nog) själva på Degernäs och det innebar att vi kunde gapa och skratta ur mycket vi ville utan att få konstiga blickar på oss. Så vi tramsade runt och skrattade hur mycket som helst och hade hela stranden för oss själva, här snackar vi vardagslyx ;)
(bild från min instagram, här.)
 
Efter några timmar på Degernäs så var det dags för några att åka hem till sig, men jag och Felix stannade en stund till och åt glass och bara snackade en stund, innan det var dags för mig att dra och han åkte hem till sig. 
 
Hemma så väntade grillat med familjen + Diddi och Sören och det var verkligen behövligt och jag behövde fylla på med lite gott i kistan efter en hård och varm dag nere vid Degernäs. Resten av kvällen så såg vi på filmen " Den bästa sommaren " och den är verkligen se värd, hur rolig som helst med Kjell Bergqvist som en av huvudrollerna. Rolig och se värd, rekommenderar starkt.

 
Söndag - Degernäs igen
Japp, idag hade vi bestämt oss för att avsluta helgen på ett bra sätt, nämligen på degernäs precis som på fredagen, eftersom vi hade så roligt då. Man brukar ju göra om det man gillar och har tyckt varit roligt eller hur? :) 
 
Vi träffades vid 13.00 hos Felix och jag och en kompis tog sällskap ner dit igen. Sedan så åkte vi ner till Ica igen och köpte lite ätbart och sedan bar det iväg ner till Degernäs igen. 
Idag så var vi dock inte ensamma, men det var väll egentligen inte så konstigt eftersom det var skitvarmt hela dagen idag. Men vi hittade iallafall en plats i solen där alla fyra fick plats. 
Vi gjorde samma sak som i fredags, men det var kallare i vattnet idag och därför solade vi mer idag och dessutom så vill man ju ha lite färg nu när det är sommar ;) 
 
Efter en stund på Degernäs så cyklade vi hem till Felix och kollade på film och åt popcorn. Riktigt skön avslutning faktiskt. 
 

 
Jag kom hem 18.40 och slängde mig i en kall dusch och tog mig något att äta, riktigt gott och mumsigt faktiskt. En fantastisk helg avslutas på ett perfekt sätt. Detta måste vi göra om fler gånger i sommar!
 
nej, nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, kanske framför datorn eller tv:n, något sådant blir det iallafall.♥ 
 
Ha det bra♥

kanintisdag

Hello bloggläsare!♥
Ja, tisdag kväll och jag sitter här i pyjamas och myser framför datorn. Jag har precis gått en promenad med Peppi i ösregnet och det var ju inte det mysigaste precis när man gick där, men när jag kom hem så slängde jag in mig i en varm dusch och kändes mycket varmare och mysigare efteråt kan jag säga.♥ 
 
Igår så var det måndag och vi hade sovmorgon 8.30, som jag absolut hade missat. Jag gick upp vid kl. 6 som vanligt och hade helt enkelt glömt bort det.. Det känns väll lite tråkigt efter, nu när man får sova längre utan att väckarklockan ringer vid 6 varje morgon..
Men sedan så gick vi in och såg filmen "Mio, min Mio", ett projekt som vi jobbat med länge. vi har läst boken, målat illustrationer till dikterna som skulle handla om just Mio, min Mio, som vi också gjort. Ett ganska stort projekt som vi jobbat en hel del med, och som avslutnig så såg vi filmen.
Jag gillade inte filmen, den var dubbad och det märktes verkligen. Men det var ju bättre en att sitta i skolbänken på lektion iallafall.
Efter filmen så började vi gå ner mot pizzerian som hela klassen skulle äta på, dagens höjdpunkt. Pizzan var hur god som helst och det var väldigt roligt att vara där med klassen. Pizzan får 10/10 och jag delade med en väldigt snäll och en person jag är väldigt nära kompis med. Vi valde nog världens go'aste pizza med räkor, kebab och mildsås på. Yummie♥

Idag så var det ju tisdag igen, eller "tråktisdag" som jag brukar kalla det. En helt vanlig tråktisdag idag och inget speciellt hände, mer än att vi fick reda på de nationella proven i biologi, NO. Jag tyckte att det gick helt okej faktiskt, jag kan ju höja mig på högstadiet och dessutom har vi inte fått slutbetygen än. Vi får helt enkelt vänta 12 dagar innan vi får betygen i handen på skolavslutningen den 12 juni (räknar med helger också.) 
 
På måndag och tisdag så ska vi ha betygsamtal med en av våra mentorer som har engelska, matematik och svenska och få redan på betygen och hur lärarna själva tycker att det har gått. Jag är inte nervös alls faktiskt, min lärare har sagt att jag har förendras och utvecklats (positivt) mycket sen våra första terminsbetyg. Men givetvis ska det bli spännande och se betygen.
Även på Tisdagen så ska vi ha avslutningsmiddagen och det ska bli roligt och spännande. Tre rättres middag med förhoppningsvis god mat. 
Och sen så har vi onsdagen, då vi ska städa, skura och ta hem skolmaterialet som vi använt under hela sexan. Jag tycker alltid att det är lika kul att sedan efter skolan sitta däär med familjen och kolla igenom böcker som man jobbat med. 

Som rubriken lyder så var det verkligen en kanintisdag idag och har spenderat mycket tid i stallet. Jag städade, gosade och fixade åt Henry och han fick även komma ut en liten stund. 
Jag tog även tag i Lakrits idag och spenderade en hel del tid med honom. Han fäller nu så jag satt i cirka 30 - 40 minuter och bara borstade honom och försökte få bort de där små "tossarna" som finns i pälsen. 
Städade även åt honom och även han fick komma ut en stund. 
Imorgon ska jag fixa och borsta honom igen, måste försöka få honom lite gosigare och om jag hinner/har tid och lust ska jag även försöka hoppa med honom igen, precis som förra sommaren. 
Jag städade även åt Sockan också, och hon fick också komma ut en liten stund. Dock så är hon inte så jätte kelig och tam, så hon är väldigt blyg och trivs inte i famnen, alltså rena motsatsen till brorsan, Lukas.
Men men, vill hon inte så vill hon inte, hon fick iallafall nystädat och massa mumsigt gräs i buren, precis som Henry och Lakrits.♥
 


Nej, nu väntar tv tittande och kanske något ätbart. 
 
Ha det bra.♥
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0