Hoppbilder - alla kaniners träningar återupptas!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingsresultat - Frykstadhöjden 23/5

Idag var det en mycket fin tävlingsdag uppe på frykstadhöjden. Med ett perfekt väder och bra resultat i både mini och lätt blev det en lång med uppskattad tävlingsdag i Kil, tyckte både jag och ninisarna!
 
Med en oerhört stolt matte kommer jag nu dela ut ( vad jag tycker är.. ) bra resultat från denna tävling.
 
Helix: 
Somsagt är detta som åkatrektionen Helix på liseberg, mycket upp och ner och ibland mycket fart och ibland mindre.. om man säger så, tycker jag namnet är alldeles utmärkt till denna herre (;
 
Han gick väldigt fint, för en gångsskull, ett hinder petande han ner ( väldigt slarvigt av honom tycker jag. ) och två slarvfel med att hoppa för kort och komma för nära var osakerna. Han kom i mål på 3 fel och med okej fart. Eftersom vi körde bedömning B så gick han till omhoppningen. 
I finalen gick han skitfint där också, finare flyt och lite mer fokus gav honom en bra tid och även en nolla!
Helix's insats resulterade i en 3/6 plats, som är hans bästa placering hittills!
 
Andy: 
Andy skulle debutera lätten idag. Nervöst var det, men det kändes bra. Vi hade vunnit minin på hans andra tävling, klart att han är redo för lätten nu?
 
I Lätt 1 vart det en segis start, men efter ett par hinder kom flytet igång rejält. Tyvärr fick han med sig en bom bland de sista hindren, så det räckte inte till någon final för honom.
Andy gick på 1+ - och kom på 19/38 plats!
 
I Lätt 2 lät jag honom springa på själv och försökte att inte röra eller putta på honom så mycket. Han hoppade fint, men tyvärr lite slarvigt på 4 fel, men med väldigt bra flyt vilket gjorde mig otroligt glad!
Med dessa 4 fel räckte det inte till en final omgång. 
Andy gick på 4+ - och det ledde till en 33/38 plats.
 
Wild heart Clare: 
Efter att ha bott en vecka hos oss har hon visat mycket hoppande och mycket fart på träningar så fick hon debutera sin första mini med mig. 
 
Hon var jättefin på banan, hon hade realtivt fint flyt ( bra för att vara hennes första. ) och hoppade bra. Hon hade lite problem med de lite längre hindren. men det ska nog gå att fixa!
Hon kom iallafall i mål på bra tid och med 3 fel. 
 
Hon fick hoppa finalen och där gick hon bättre. Hon hoppade, hindersökande med fint flyt över hindren. Hon fick tyvärr med sig en bom på ett av de längre hindren men hade bättrat sig!
Lillans insats i dagens tävling resulterade i en 4/6 och hon gick på 3+1 fel! 
 
Jag är väldigt nöjd med alla resultat i dagens tävling!
 
Bye!
 
 
 
 
 
 

Välkommen hem.. Wild Heart Clare!

Efter gårdagens tävling hämtade vi upp en liten tjej hos en av våra favorituppfödare.. Sara såklart!
 
Lillan är en riktigt pigg tjej på 7 månader, men även hur go och social som helst. Hon kanske vore något att ha på banan, en tös med spring i benen och bra hoppförmåga skulle ju inte sitta fel! C:
Jag hade iallafall tänkt att ge henne ett försök, om hon inte gillar det så går det ju inte att ändra på. Hon kan ju vara en gosis, för sådana kaniner äger och man kan aldrig säga nej till den typen av kanin!
 
Varmt välkommen Stumpan!
 
 
 
 
 

Tävlingsresultat - Frykstadhöjden 9/5

Hejsan!
Tävlingsdag idag igen, den första utomhus tävlingen för min del. Idag hade vi tur med vädret och solen sken i lagom temperatur uppe vid Frykstadhöjden i Kil. 
Idag blir det lite tävlingsresultat som jag tänkte dela med mig av, goda insatser idag blev det också!
 
Helix: 
Min haniga fiffilur.. att du inte kan koncentrera dig på banan? Mitt lilla tålamodsarbete är nyttigt för både dig och mig, men ibland så vill man bara att du ska fokusera. 
Jag blir givetvis inte arg på honom och klandrar honom inte alls, han har problem med sin hanighet och är dessutom ingen hoppkanin egentligen. Han är somsagt ett roligt "projekt" att jobba med och vi utvecklas båda två genom det. 
Han gick fint i grunden och kom i mål på 3 fel på relativt god tid, men med lite hanighet (inte så mycket som det brukar vara, men lite blev det ändå.) och fick då även hoppa finalen ( bedömning B ) som gick stålande! han gick på nolla och hade fint flyt hela vägen trots att det var krokig bana. 
Helix fick felen 3+0 och det ledde till en 6/6 plats. 
 
Andy:
Min lilla förhoppning, min enda "hoppstammare", min satsning i hoppningen och det arbete som går allra enklast att utföra. Det är min lilla Andy som spökar bakom orden. Underbar kille,duktig på att hoppa hemma och har deltagit i en tävling hittills. Klart att jag har förväntningar på denna kille och de går igenom!
Han gick väldigt fint i grunden och kom igenom på 0 fel, givetvis med en lycklig Linnea i snörets ände! (;
Han gick magiskt, bokstavligt talat, i finalen. väldigt hindersökande och hoppar stort, nästan lite harlikt? Han kom iallafall i mål på nolla där också. Jag hoppade av glädje redan då! 
Andy gick på 0+0 och det ledde till en 1/6 plats!
 
Jag är väldigt nöjd med resultaten och Andy ska få debutera lätt den 23/5, hur det går då får vi se!
 
Bye!
 
 
 

RSS 2.0